Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 20. 17:32, csütörtök | Helyi
Forrás: PÁNKE - InfoPápa

Aláírásgyűjtés az iskolatejért - A PÁNKE válaszol

Aláírásgyűjtés az iskolatejért - A PÁNKE válaszol

A PÁNKE reakciója Dr. Áldozó Tamás polgármester szerda reggel, az iskolatejért szervezett aláírásgyűjtés kapcsán tett kijelentéseire.

Mint ahogy arról oldalunkon is beszámoltunk, szerda reggel a Tarczy Lajos Általános Iskolában átadásra került egy tejautomata. Az átadáson Dr. Áldozó Tamás polgármester beszélt a PÁNKE iskolatejért folytatott aláírásgyűjtési akciójával kapcsolatban: Az aláírásgyűjtő íveket visszaküldték az egyesületnek, mivel nem voltak meggyőződve arról, hogy a szervezet az aláírásgyűjtéshez kikérte az adatvédelmi ombudsman engedélyét, illetve abban sem, hogy a petíciót aláírók tudatában voltak annak, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. Áldozó Tamás hangsúlyozta, az aláírások egyharmada a lakcím alapján nem is Pápáról származik, hanem nagy számban a környékbeli településekről.

A PÁNKE levelét módosítás és kommentálás nélkül tesszük közzé:

"A PÁNKE örömmel értesült a médián keresztül arról a hírről, hogy Pápa Város Önkormányzata igényfelmérés céljából tejadagoló automatát helyezett ki a Tarczy Lajos Általános Iskolában. Természetesen reméljük, hogy a város többi általános iskolájában is minél hamarabb elhelyeznek egy-egy tejadagoló automatát, hiszen az igényfelmérés véleményünk szerint, csak ebben az esetben lenne valóban reprezentatív.

A polgármester úr nyilatkozatával kapcsolatban a PÁNKE a következőket reagálja. Az általunk beadott aláírásgyűjtő íveken szerepel a következő mondat: „PÁNKE az aláírásgyűjtő ív eredeti példányát Pápa Város Önkormányzatának juttatja el, valamint az aláírásgyűjtő íven szereplő adatokat nem tárolja és arról másolatot nem készít”. Továbbá, az aláírást gyűjtő egyesületi tagok szóban is tájékoztattak mindenkit az aláírásgyűjtés céljáról, valamint az aláírásgyűjtő ívek sorsáról. Így az aláírásgyűjtő ívet aláírók tisztában voltak vele, hogy aláírásuk milyen célt szolgál, illetve, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. A kérdőívet aláíró 1898 fő között körülbelül 1500 fő pápai lakcímmel rendelkezik. Emellett valóban aláírták olyan személyek is, akik vidéki lakcímmel rendelkeznek, de gyermekeik pápai iskolákba járnak, vagy életvitelszerűen Pápán élnek.

Nem gondoljuk azt, hogy meg kellene fosztani azokat a szülőket a véleménynyilvánítás jogától, akik esetleg Pápán dolgoznak, Pápán vásárolnak és a gyermekeiket Pápán taníttatják, hiszen ők is érintettek a kérdésben. Jelenleg a PÁNKE – az Iskolatej Programmal kapcsolatban – a vidéki önkormányzatokkal nem tervezi felvenni a kapcsolatot, mivel először az egyesület arra törekszik, hogy a pápai önkormányzattal legyen kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolata."

Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.