Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Április 03. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Aktuális helyzet megyénkben

Aktuális helyzet megyénkben

Leginkább pince szivattyúzáshoz és műszaki mentéshez hívják a katasztrófavédelmet - tudtuk meg Révész Andrástól, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Aktuális helyzet Veszprém megyében (április 3.)

Az elmúlt 24 órában 20 esetben érkezett káresetről bejelentés a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, a megnövekedett csapadékkal összefüggésben. Kollégáink pince szivattyúzásokat végeztek a megye területén.

7:00

Veszprém megye nyugati részén, és a magasabban fekvő területeken havazik. A jelzett időpontig 2 esetben végeztünk műszaki mentéseket a csúszós utak miatt Pápa és Ajka körzetében. Mielőtt elindulnának, tájékozódjanak a megye útjainak állapotáról.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.04.03. szerda éjfélig
Főként északkeleten összességében 15-20 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A Dunántúl nyugati harmadán további havazás valószínű jellemzően kb. lepel - 6 cm friss hóval, a lehulló (ill. a már meglévő) hó az alacsonyan fekvő helyeken napközben olvadni fog. Az erős, néhol viharos (60-70 km/h) lökésekkel kísért északi, északnyugati szél délelőtt helyenként hófúvást okozhat, késő délutántól, estétől lassan mérséklődik a légmozgás. Ma reggel és este nyugaton talajmenti fagyra lehet számítani.

Amennyiben mindenképpen el kell indulnia autójával csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt
A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.