Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Augusztus 05. 18:06, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Akkor most az a sok könnyelmű kommentelő bocsánatot kér?

Akkor most az a sok könnyelmű kommentelő bocsánatot kér?

Azok, akik szerint a világjárvány terjedésével kapcsolatos hírek, tények közlése hergelés, riogatás, hazudozás, most nem nyomkodják úgy telefon kijelzőjét.

Emlékszünk még a márciusi eseményekre. Egyik napról a másikra hazánkban is megjelent a koronavírus, az a láthatatlan veszély, amiről addig csak a hírekből hallottunk. Láttuk, hogy milyen megrendítő a helyzet Olaszország egyes részein, és érkeztek a figyelmeztető jelzések, hogy figyeljünk oda, tartsuk be az óvintézkedéseket, ha nem akarunk úgy járni, ahogy ők.

Bár akkor is voltak, akik inkább az összeesküvéselméleteknek hittek, nem pedig a szakembereknek (ha a politikusnak nem hiszel, legalább higgy a virológusnak!), de a nagy többség fegyelmezetten betartotta a korlátozó intézkedéseket. Az ország lakossága példásan viselkedett.

Többek között ennek volt köszönhető, hogy világviszonylatban nagyon könnyen megúsztuk a járványt, sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát, legtöbbünk ismeretségi körében nem is volt olyan, aki elkapta volna a vírust. A megbetegedéssel szinte csak és kizárólag a médiában találkoztunk.

Mindebből sajnos nagyon sokan azt a következtetést vonták le, hogy nincs is mitől tartani, túl vagyunk a járványon, vagy talán nem is volt járvány. Hírportálunknál is találkoztunk ezzel a hozzáállással, amikor a veszély újbóli megjelenéséről adtunk hírt, beszámoltunk arról, hogy az egyes országokban hogyan alakul a megbetegedések száma, írtunk arról, hogy a környező országokban egyre több a beteg, a kommentelők riogatásról, hazudozásról és hergelésről írtak.

Hétfőn adta hírül a helyi sajtó, hogy újra megjelent a koronavírus a városban, ma pedig már az került a hírekbe, hogy 16 igazolt fertőzött van Pápán! Tavasztól nyár közepéig ez a szám mindössze 4 volt! A 16 igazolt fertőzött kontaktjainak felkutatása és tesztelése folyamatban van, minden bizonnyal ennél jóval több a betegek száma, jelenleg több tucat teszt kiértékelése zajlik.

Mindezek után adódik a kérdés, hogy azok a kommentelők, akik bizony hozzászólásaikkal befolyásolják a közvéleményt, megkövetik-e magukat? Leírják-e, hogy tévedtek?

Ha a maszkviselési és távolságtartási szabályokat betartottuk volna, talán nem jutunk el ide. A maszkot nem az orr alatt, vagy az állon kell hordani, és nem szabad ugyanazt a maszkot napokon, ne adj’ Isten heteken keresztül felvenni, fertőtlenítés nélkül. Bevallon, én sem voltam mindig elég körültekintő.

Nem szabad elhagyni az alapos és gyakori kézmosást sem, és még lehetne sorolni. Sokkal egyszerűbb ezeket az óvintézkedéseket betartani, mint elviselni azokat a következményeket, amiket a betegek számának növekedése hoz magával, kezdve szeretteink, barátaink esetleges megfertőződésétől egészen odáig, hogy az újbóli korlátozó intézkedések bevezetése sokunk megélhetését veszélyeztethetné.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, a betegeknek pedig mielőbb teljes felépülést kívánok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.