Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2021. Május 26. 13:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Keddtől kell újra fizetni Pápán a parkolásért. A tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek, viszont akinek nincs bérlete és nem vált parkolójegyet, azt megbüntetik.

Minden olyan helyen, ahol korábban fizetni kellett a parkolásért, kedd óta újra jegyet kell váltani. Az egyetlen kivétel a kórház előtti terület, ahol az oltásra igyekvők továbbra is ingyenesen megállhatnak, viszont csak ők várakozhatnak itt.

Az önkormányzat igyekszik kompenzálni azokat, akik a tavalyi évre megváltották a bérletet, hiszen 2020-ban is kiesett összesen 5 hónap, amikor nem kellett díjat fizetni. - A város vezetése úgy döntött, hogy az idei parkolóbérletek díja ezzel a tavalyi időszakkal csökken. Mivel az idei évből is 5 hónap eltelt már, ezért mindössze 2 hónap díjáért válthatók meg az idei parkolási bérletek azoknak, akik a tavalyi évre váltottak bérletet - mondta el Bakó István. A Városgondnokság igazgatója hozzátette, a legegyszerűbb, ha valaki felmutatja a tavalyi kártyáját igényléskor, de aki elvesztette, vagy nem találja, annak a társaság saját nyilvántartásából előkeresik az igazolást.

A kedvezmény a teljes árú és a kedvezményes bérletekre is vonatkozik. A bérletesek számára az ügyéntézés miatt két hetes türelmi idő áll rendelkezésre, a tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek. Aki az idei évben nem kíván bérletet vásárolni, azt nem tudja kompenzálni a Városgondnokság. Az újonnan belépőknek fél éves parkolási bérletet kell váltaniuk az idei évre.

Azoknak, akiknek nincs bérletük és jegyet kell váltaniuk, nincs türelmi idő. Az elmúlt két nap talasztalaitai alapján a Városgondnokság igazgatója elmondta, volt aki félreértelmezett valamit és azt gondolta, hogy májusban még nem büntetik meg azt, aki nem vált parkolójegyet, ez nem igaz.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, az önkormányzat számára nem volt kérdés, hogy kompenzálják a bérlettel rendelkezőket, hiszen nem az ő hibájuk volt, hogy nem tudták igénybe venni a megvásárolt szolgáltatást. Hozzátette, az elmúlt napokban már látszik, hogy újra fizetni kell a parkolásért, hiszen amíg ingyenes volt, voltak, akik gépjármű tárolásra használták a közterületű parkolókat és nagyon kevés volt a szabad hely. Most újra könnyebben talál helyet az, aki ügyintézési céllal érkezik a belvárosba - hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:04, péntek | Helyi

Három hétre lezárják a Dózsa György utcát

A teljes útzár az Aradi és a Szalmavári utcák közötti szakaszt érinti.

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.

2022. Június 23. 13:09, csütörtök | Helyi

Prevenció és toborzás a Tisza utcai rendőrségi irodában

A pápai rendőrök prevenciós tanácsokkal, kiadványokkal, kerékpár-regisztrációval és toborzási tájékoztatóval települnek ki.