Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2021. Május 26. 13:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Keddtől kell újra fizetni Pápán a parkolásért. A tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek, viszont akinek nincs bérlete és nem vált parkolójegyet, azt megbüntetik.

Minden olyan helyen, ahol korábban fizetni kellett a parkolásért, kedd óta újra jegyet kell váltani. Az egyetlen kivétel a kórház előtti terület, ahol az oltásra igyekvők továbbra is ingyenesen megállhatnak, viszont csak ők várakozhatnak itt.

Az önkormányzat igyekszik kompenzálni azokat, akik a tavalyi évre megváltották a bérletet, hiszen 2020-ban is kiesett összesen 5 hónap, amikor nem kellett díjat fizetni. - A város vezetése úgy döntött, hogy az idei parkolóbérletek díja ezzel a tavalyi időszakkal csökken. Mivel az idei évből is 5 hónap eltelt már, ezért mindössze 2 hónap díjáért válthatók meg az idei parkolási bérletek azoknak, akik a tavalyi évre váltottak bérletet - mondta el Bakó István. A Városgondnokság igazgatója hozzátette, a legegyszerűbb, ha valaki felmutatja a tavalyi kártyáját igényléskor, de aki elvesztette, vagy nem találja, annak a társaság saját nyilvántartásából előkeresik az igazolást.

A kedvezmény a teljes árú és a kedvezményes bérletekre is vonatkozik. A bérletesek számára az ügyéntézés miatt két hetes türelmi idő áll rendelkezésre, a tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek. Aki az idei évben nem kíván bérletet vásárolni, azt nem tudja kompenzálni a Városgondnokság. Az újonnan belépőknek fél éves parkolási bérletet kell váltaniuk az idei évre.

Azoknak, akiknek nincs bérletük és jegyet kell váltaniuk, nincs türelmi idő. Az elmúlt két nap talasztalaitai alapján a Városgondnokság igazgatója elmondta, volt aki félreértelmezett valamit és azt gondolta, hogy májusban még nem büntetik meg azt, aki nem vált parkolójegyet, ez nem igaz.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, az önkormányzat számára nem volt kérdés, hogy kompenzálják a bérlettel rendelkezőket, hiszen nem az ő hibájuk volt, hogy nem tudták igénybe venni a megvásárolt szolgáltatást. Hozzátette, az elmúlt napokban már látszik, hogy újra fizetni kell a parkolásért, hiszen amíg ingyenes volt, voltak, akik gépjármű tárolásra használták a közterületű parkolókat és nagyon kevés volt a szabad hely. Most újra könnyebben talál helyet az, aki ügyintézési céllal érkezik a belvárosba - hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 17:45, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Felszólítottam a Volánt... - Videó

A polgármester szerint méltatlan az új menetrenddel kapcsolatos tájékoztatása a társaságnak.

2023. Február 03. 16:52, péntek | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.

2023. Február 03. 13:53, péntek | Helyi

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.

2023. Február 03. 10:18, péntek | Helyi

Újra járható az út Pápa és Nagygyimót között

Megszűnt az útlezárás a két település között.