Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Március 06. 20:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Agancstolvajokat fogtak el a rendőrök

Agancstolvajokat fogtak el a rendőrök

Négy férfi trófeákat gyűjtött a nagydémi erdőben.

A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 21 éves, egy 22 éves és két 27 éves nagydémi lakos ellen. A gyanú szerint a négy férfi 2020 januárjában és februárjában Nagydém külterületén az erdészet tudta és engedélye nélkül elhullott gímszarvas agancsokat gyűjtött. A rendőrök az elkövetőket 2020. március 4-én otthonaikban igazoltatták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozás során megállapították azt is, hogy a gyanúsítottak egyike, a 21 éves férfi egyszer talált az erdőben egy vadtetemet is, majd levágta annak fejét, hazavitte, és trófeát készített belőle. A rendőrök a házkutatásokkor mindegyikőjüknél megtalálták a lopott szarvasagancsokat, melyeket lefoglaltak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok értelmében az elhullott vad és agancs az illetékes vadásztársaságok tulajdonát képezik. Ha azokat hazaviszik, lopást követnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:08, péntek | Helyi

A Pestisrácok kommentelői sem értik Áldozó Tamást

A leghangosabb kormánypárti hírportál hozzászólói szerint inkább hallgatnia kellene a bukott polgármesternek, és a saját háza táján megkeresnie a vereség okait.

2024. Szeptember 20. 07:50, péntek | Helyi

Pápai fotográfus alkotása is szerepel a Városligetben lévő szabadtéri tárlatban

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben. Mesteri Balázs, Cseppeken át című alkotása is szerepel a kiállításon.

2024. Szeptember 19. 14:47, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Kompromisszumkész ajánlattal kerestem meg a leendő ellenzéket

Ma délután egyeztetett egymással a leköszönő és a leendő polgármester, aki hosszú riportot adott az Infopápa.hu számára. A cikkből az is kiderül, hogy mit üzen Grőber Attila a pápaiaknak, két héttel hivatalba lépése előtt.

2024. Szeptember 19. 11:36, csütörtök | Helyi

Megyénk tűzoltói is dolgoznak a gátakon!

Jelenleg több mint 613 kilométeren van árvízvédelmi készültség, majdnem 228 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú, a Lajtán pedig rendkívüli fokozat van érvényben.