Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. December 23. 09:20, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Pápa-ma.hu

Adóemelések éve lesz!

Adóemelések éve lesz!

Csütörtök délelőtt összeült Pápa város önkormányzatának képviselőtestülete, egyebek mellett döntöttek a jövő évi adóemelésekről.

Állami kézbe kerül a tűzoltóság!

Az idei évben utolsó előtti alkalommal hívta össze a képviselőtestületet dr. Áldozó Tamás polgármester. Rendhagyó módon a tűzoltóság épületében kezdődött az ülés annak apropóján, hogy a Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága is állami kézbe kerül a jövő évtől. - Lezárult egy időszak, amikor a helyi önkormányzatnak közvetlenül volt kapcsolata a tűzoltósággal. Szép időszak volt, bár sok ellentmondást is magába rejtett. Köszönöm szépen valamennyiük munkáját és bízom abban, hogy a pápai tűzoltóság személyi állományában mindig lesznek olyanok, akik előbbre tudnak lépni ebben a szakmában és magasabb beosztásba kerülnek. A napirendi pont tárgyalásának végén az Önkormányzat a város polgárai és a bajba jutottak szolgálataiért végzett elkötelezett munkája és szakmai elhivatottsága elismeréseként Pro Publico díjat adományozott Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának.

Nyugdíjba megyVeszpréminé Turtsányi Valéria

Ezt követően érkeztek a képviselők a Városháza tanácstermébe. Itt már egy személyi ügyet tárgyalt a testület, méghozzá Veszpréminé Turtsányi Valéria azon kérelmét, miszerint közalkalmazotti jogviszonyát, valamint magasabb vezetői megbízását 2011. december 30-i hatállyal közös megegyezéssel szüntessék meg. A JMSZK igazgatónője élni kíván az előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségével. Dr. Áldozó Tamás megköszönte Veszpréminé Turtsányi Valéria elmúlt 20 évben elvégzett munkáját.

Nőnek az adók!

Nagyobb vita alakult ki a képviselők között, amikor az iparűzési adó változtatásait tárgyalták. Eddig az iparűzési adó megfizetése alól mentességet kaptak azok a vállalkozások, amelyek vállalkozási szintű adóalapja nem haladta meg a 2,5 millió Ft-ot. Végül a testület elfogadta a változásokat, így a jövő évtől megszűnik ez a mentesség.
Döntöttek az idegenforgalmi adó emeléséről is, mely így 430 Ft lesz. Az építményadó vitája szintén megosztotta a testületet, 100 Ft/nm emelést szavaztak meg, így jövőre az építményadó mértéke 1 050 Ft/nm/évre emelkedik.
Emelkednek január elsejétől a temetői létesítmények használatáért fizetendő díjak is: az Alsóvárosi temetőben 34.600 forint lesz egy temetés, egyéb temetőkben pedig 29.000 forintra emelkedik ez az összeg.A Talajerőgazdálkodási Kft. és a 2012. évi szolgáltatási díjai és a Bakony Volán Zrt. autóbusz közlekedés díjaiszintén nőnek.

Legközelebb december 30-án ülnek össze a képviselők

Fotó: kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 19:04, szombat | Kék hírek

Elfogtak két dílert a rendőrök, Hatvan környékén terítettek

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, akiknek a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 17:02, szombat | Életmód

A növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.