Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Adatvédelem a koronavírus idején

Adatvédelem a koronavírus idején

A koronavírus és a biztonság kapcsán mindenkinek a testi egészség megóvása az első gondolata, azonban könnyedén még nehezebb helyzetbe kerülhetnek azon cégek, akik nem óvják megfelelő intézkedésekkel fontos adataikat.

Több hír érkezett az utóbbi hetekben, hogy kihasználva az otthoni munkavégzés által védtelenebb hálózatokat, hackerek törték fel gépeiket, ellopva ezzel értékes vállalati információkat, jelszavakat.

Mivel nem mindenhol vált az elmúlt évek során a cégkúltúra részévé a home office, a tapasztalatlanság, valamint a helyzet megkívánta gyors intézkedéseknek köszönhetően könnyedén kialakulhattak biztonsági rések a folyamat során.

„A koronavírus miatt egyre több időt töltünk a digitális térben, online tartjuk megbeszéléseinket és intézzük céges- valamint magán ügyeinket. Ez sajnos számos lehetőséget biztosít a kiberbűnözőknek, hogy különböző zsarolóvírusokkal hozzáférjenek adatainkhoz. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a cégek figyelmet fordítsanak informatikai biztonságukra, adataik védelmére, hogy amikor újra visszatérünk a hétköznapi üzletmenetbe, ne nehezítse meg ez is a dolgunkat. Büszke vagyok arra, hogy számos vállalatnak segítettünk már abban, hogy megoldják kollégáik biztonságos otthoni munkavégzését, világvezető gyártóink (Cisco, F5) megoldásainak köszönhetően” - mondta Szabados Attila, az ALEF Distribution HU Kft. ügyvezető igazgatója

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország