Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 30. 11:03, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A zene világnapját ünnepelték az Erkelesek

A zene világnapját ünnepelték az Erkelesek

Az elmúlt években kialakult gyakorlat szerint a pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói a város több pontján énekeltek, a járó-kelők legnagyobb örömére.

Október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén.

A pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tizenegyedik éve csatlakozik a zene világnapjához. Ez alkalomból az intézmény összes tanulója kivonul a város különböző helyszíneire és együtt énekel.

A képre kattintva képgaléria nyílik!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.