Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 05. 08:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A távozását a múlt héten bejelentő volt főorvos nem jelezte, hogy szükség lenne egy beteg halála miatt vizsgálatra a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetén,

ezért az intézmény sajnálatát fejezi ki, amiért az esetet a távozott főorvos saját érdekei szerint használja fel - közölte szerdán a zalaegerszegi egészségügyi intézmény.

A kórház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Alotti Nasri, a szívsebészet napokban távozott osztályvezető főorvosa "nyilatkozataiban megfogalmazza, hogy nem tudja, indult-e belső vizsgálat egy páciens halála okán".

Az intézmény ezzel összefüggésben azt közölte, hogy egy haláleset ügyében a belső vizsgálat elindítását az adott osztályt vezető főorvosnak kell kezdeményeznie az igazgatóságnál, ugyanakkor az osztályvezető főorvos az esetet "nem jelentette rendkívüli eseményként és nem kezdeményezett igazságügyi boncolást". A halotti zárójelentést Alotti Nasri "maga készítette és írta alá, abban nem tett utalást az esetleges kétséges körülményekre".

A zalaegerszegi kórház vezetése sajnálatát fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak, "amiért szerettük halálát a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint, utólagosan felhasználja".

A szívsebészeti osztály szakmai munkáját tekintve a betegellátás zavartalanul folytatódik, a műtétek zajlanak. A dolgozók és a menedzsment tagjai minden erejükkel arra törekednek, hogy egy "megújulásra, szakmai többlettudásra képes új osztályt építsenek fel", amihez "higgadtságra, türelemre és időre van szükség" - olvasható a Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményében.



Az előzményekkel kapcsolatban a Zalai Hírlap a múlt héten arról írt, hogy a közösségi médiában megjelent, a kórház vezetésének címzett levelében jelentette be Alotti Nasri, hogy távozik a zalaegerszegi szívsebészet éléről. Indoklásként az osztály "személyi és tárgyi hiányosságaira" és a fokozódó belső feszültségekre hivatkozott, közvetlen előzményként pedig egy 48 éves beteg haláláról tett említést.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményben reagált a levélre, amely "több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz". A kórház vezetése emiatt jogi lépések megtételét is kilátásba helyezte.

A szívsebészeti osztály valamennyi orvosa közösen nyílt levelet tett közzé, amelyben elítélik "az osztály élén történt személyi változás mögött meghúzódó háttérvonatkozások bármilyen kiteregetését a széles nyilvánosság előtt". Mint írták: rendkívül nagy megkönnyebbülés számukra a változás, szakmai tervekkel felvértezve, hatalmas lelkesedéssel és fegyelemmel várják a jövőt, amelyet ők alakíthatnak a betegek javára.

A zalaegerszegi kórház múlt pénteken az 1998 óta az osztályon dolgozó Rashed Aref szívsebészt nevezte ki új osztályvezető főorvosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni