Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 29. 14:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A napokban megszületnek az első büntetőfeljelentések a kötelező magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a vizsgálat alá vont magánkasszák 75 százaléka érintett a feljelentésekben, amelyek többsége hűtlen kezelés alapos gyanúját veti fel, de egyéb hiányosságokat lényegében az összes pénztárnál találtak.

Az elkövetési érték jelenleg meghaladja a hatmilliárd forintot, de a további feljelentések után a teljes kárérték és az elmaradt vagyoni előny elérheti akár a tízmilliárdot is. A feljelentések alapját képező jelentés többek között megállapítja, hogy a legrosszabbul teljesítő kasszák egyike úgy fizetett munkatársainak 55 millió forintnyi bónuszt, hogy eközben tagjainak veszteséges működés mellett folyamatosan negatív hozamokat produkált.

Mások úgy trükköztek, hogy a kötelező, illetve az önkéntes magán-nyugdíjpénztári ágazat költségeit nem a megfelelő helyen számolták el, így az önkéntes kassza működési kiadásait a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe kötelezően beléptetett tagokkal fizettették ki. Ha beigazolódik a gyanú, könnyen bajba kerülhet az a százezer pénztártag, aki tavaly a magánrendszert választotta az állami helyett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.