Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 06. 15:10, szerda | Belföld
Forrás: delmagyar.hu

A világ legrangosabb mentősversenyét nyerték meg a magyarok

A világ legrangosabb mentősversenyét nyerték meg a magyarok

A világ legrangosabb mentős versenyén a magyarok bebizonyították, hogy szakmai tudásukkal nehéz felvenni a versenyt.

Több mint száz csapat vett részt az idei Rallye Rejvízen, vagyis a világ legrangosabb mentőversenyén. A csehországi megmérettetésen idén egy Csongrád megyei egység képviselhette az Országos Mentőszolgálatot, mivel ők nyerték meg tavaly az országos mentőversenyt – írta a Délmagyar.

Pedig nem összeszokott csapat indult el a versenyen: „Családi okból a csapat egyik tagja nem tudta vállalni, hogy velünk utazik, így a gépkocsivezetőnk a békéscsabai Laczkó Lóránt volt” – részletezte el a portálnak Jászkuti Ákos szegedi mentőorvos, aki a mórahalmi Bujdosó Ádám mentőápolóval viszont egy csapatot alkotott a magyar versenyen is.

Az egy napon át tartó versenyen reggel fél 7-től másnap hajnali fél 5-ig folyamatosan utaztak a megadott helyszínekre, ahol különféle, a való életből vett eseteket kellett megoldaniuk – ráadásul angol nyelven. A feladatok közt volt újszülött-újraélesztés, kommandósokkal biztosított lövöldözéses helyszín és iskolai rosszullét is. A feladatokat saját felszereléssel, saját autóval kellett megoldani.

Bár a magyar csapatban csak hárman voltak, négyfős csapatokat utasítottak maguk mögé. A szakember szerint ennek egy tömegbalesetnél lehet fontos szerepe, hiszen akkor életek múlhatnak azon, hányan hány sérültet tudnak ellátni.

Az abszolút győztes egyébként a magyar légi mentők csapata lett, a főleg barlangi mentéssel foglakozó HUBA Rescue 24 pedig a negyedik helyen végzett.

Fotó: delmagyar.hu

Címkék: mentős, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: