Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 21. 13:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A PVSK vendégeként a sérüléshullám által sújtott pápaiak közel álltak a győzelemhez.

PVSK-Kronosz - Concordia Motax KC Pápa
67:63 (16:19, 13:17, 12:19, 26:8)
PKC: Németh 19/15; Szanati 14; Keresztes 12; Ács 6; Horváth 3; cserék: Kutasi 5/3; Henrik 2, Karagity 2; Fülöp; Hole; Perger; Vajda.
Edző: Vajda Balázs
Szakmai vezető: Vajda József

Az első pontokat a Pécs szerezte, de kosaraikra rögtön érkezett a vendégek válasza is. A 3. percben Ács, Németh és Keresztes kosaraival átvette a vezetést a PKC. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk. A vendégcsapat végig vezetett, de a PVSK nem hagyta leszakítani magát. A Pápa 6 pont előnyt szerzett a negyed végén, de a pécsiek egy hármassal ismét szorossá tették a mérkőzést.
A második játékrészben felváltva estek a kosarak. A hazai csapat lassan csökkentette hátrányát. A 16. percben 24:25-nél már csak egy pontra voltak riválisuktól, de a vezetést nem sikerült átvenniük. A PKC idejében reagált a felzárkózásra a negyed második felében visszaállították a korábbi különbséget. Az utolsó percben Kutasi hármasával pedig már hét pont volt a PKC előnye.
A harmadik negyed első fele egyenlő küzdelmet hozott. A PKC tartotta előnyét. A játékrész közepén a vendégek robbantottak, Keresztes, Németh és Szanati vezetésével három perc alatt 17 pontra növelték előnyüket. Az utolsó percben egy pécsi hármasnak köszönhetően 14 pontra csökkent a hazaiak hátránya.
A negyedik negyedre a vendégek elfáradtak. A PVSK az első öt percben 4 pontot faragott a hátrányából, majd az utolsó előtti percben a vezetést is átvették. A pápaiak láthatóan kimerültek voltak, ezt a pécsiek könyörtelenül kihasználták, az utolsó két percben megnyerték a meccset.
A pápaiakat ebben a szezonban hihetetlen sérüléshullám sújtja. Ennek ellenére jól küzdöttek, kezdő játékosaik nagyot játszottak, de az utolsó negyedre elfáradtak. A sérülésből visszatérők még nem tudták felvenni a ritmust, így a mélyebb kerettel rendelkező pécsiek az utolsó percekben ki tudták harcolni a győzelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő