Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2016. Január 21. 13:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A PVSK vendégeként a sérüléshullám által sújtott pápaiak közel álltak a győzelemhez.

PVSK-Kronosz - Concordia Motax KC Pápa
67:63 (16:19, 13:17, 12:19, 26:8)
PKC: Németh 19/15; Szanati 14; Keresztes 12; Ács 6; Horváth 3; cserék: Kutasi 5/3; Henrik 2, Karagity 2; Fülöp; Hole; Perger; Vajda.
Edző: Vajda Balázs
Szakmai vezető: Vajda József

Az első pontokat a Pécs szerezte, de kosaraikra rögtön érkezett a vendégek válasza is. A 3. percben Ács, Németh és Keresztes kosaraival átvette a vezetést a PKC. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk. A vendégcsapat végig vezetett, de a PVSK nem hagyta leszakítani magát. A Pápa 6 pont előnyt szerzett a negyed végén, de a pécsiek egy hármassal ismét szorossá tették a mérkőzést.
A második játékrészben felváltva estek a kosarak. A hazai csapat lassan csökkentette hátrányát. A 16. percben 24:25-nél már csak egy pontra voltak riválisuktól, de a vezetést nem sikerült átvenniük. A PKC idejében reagált a felzárkózásra a negyed második felében visszaállították a korábbi különbséget. Az utolsó percben Kutasi hármasával pedig már hét pont volt a PKC előnye.
A harmadik negyed első fele egyenlő küzdelmet hozott. A PKC tartotta előnyét. A játékrész közepén a vendégek robbantottak, Keresztes, Németh és Szanati vezetésével három perc alatt 17 pontra növelték előnyüket. Az utolsó percben egy pécsi hármasnak köszönhetően 14 pontra csökkent a hazaiak hátránya.
A negyedik negyedre a vendégek elfáradtak. A PVSK az első öt percben 4 pontot faragott a hátrányából, majd az utolsó előtti percben a vezetést is átvették. A pápaiak láthatóan kimerültek voltak, ezt a pécsiek könyörtelenül kihasználták, az utolsó két percben megnyerték a meccset.
A pápaiakat ebben a szezonban hihetetlen sérüléshullám sújtja. Ennek ellenére jól küzdöttek, kezdő játékosaik nagyot játszottak, de az utolsó negyedre elfáradtak. A sérülésből visszatérők még nem tudták felvenni a ritmust, így a mélyebb kerettel rendelkező pécsiek az utolsó percekben ki tudták harcolni a győzelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 15:46, péntek | Helyi sport

Pápai légtornászok Európa csúcsán

Sikeresen szerepeltek az idei év utolsó versenyén a pápai versenyzők, az Észtországban rendezett légtorna Európa-bajnokságon.

2022. November 27. 19:25, vasárnap | Helyi sport

Győzelemmel folytatta szereplését a Perutz, amely a második helyen zárta az őszt

A pápai fiatalok a Sümeg együttesét múlták felül.

2022. November 18. 13:48, péntek | Helyi sport

Elmarad a Perutz következő mérkőzése

A házigazdák kérésére elmarad a november 20-ára kiírt Balatonalmádi – Pápai Perutz FC mérkőzés - írja a Perutz FC oldala.

2023. Február 03. 20:57, péntek | Helyi

Baleset a Vásár utcában, teljes az útzár

Olvasónk tájékoztatása szerint két autó ütközött össze a vegyesboltnál.