Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2018. Október 02. 09:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A vártnál szerényebben indult a vásár az első teljes piacnapon

A vártnál szerényebben indult a vásár az első teljes piacnapon

A mai naptól a ruha és iparcikk árusok is a Fő térre költöztek. Bár hajnalban minden előzetesen helyet kérő árus megjelent, az időjárás miatt egy részük úgy döntött, hogy nem pakol ki.

5 órától várták a Városgondnokság munkatársai a borongós, hűvös időben az árusokat, akik meg is érkeztek a térre. A zöldséget és gyümölcsöt kínálók már rutinosan kitolták a kocsikat és kipakolták portékájukat, a ruha és iparcikk árusok egy része azonban hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy nem kockáztatja meg az elázást. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a tegnapi napon több mint 40 sátor helyét tűzték ki, az árusokkal egyeztetve. Azok választhattak elsőként helyet, akik hosszabb időre vásároltak bérletet. Az igazgató elmondta, a kipakolással nem is volt semmi probléma, hiszen mindenki tudta, hogy hol állíthat sátrat, ugyanakkor nem igazán lett így látványos a kép, hiszen a távolmaradók miatt foghíjas lett a piac. Hozzátette, a pénteki nap erősebb szokott lenni a keddinél, az időjárás is kifejezetten jónak ígérkezik, így nagy valószínűség szerint lényegesen többen lesznek a pénteki piacnapon.

Az árusok is hasonló véleményen voltak. Többükkel is beszéltünk, mindannyian elégedettek voltak a helyszínnel és a kipakolás rendjével is, ugyanakkor sajnálták, hogy a borongós, csepergős időjárás miatt kevesebb volt a vásárló, de hozzátették, a piac eredeti helyszínén sem lett volna ez másként.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, egyelőre saját sátraikat állíthatják fel a Fő téren az árusok, nagyjából egy hónap múlva fognak elkészülni a Városgondnokság által megrendelt egységes mobíliák, melyek a zöldség- és gyümölcspiac árusító kocsijaihoz hasonló kék-fehér csíkos borítást kapnak.

Címkék: fő tér, piac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.