Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 02. 18:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A vállalkozóvá válást ösztönzi a Pénz7 programsorozat

A vállalkozóvá válást ösztönzi a Pénz7 programsorozat

Elkezdődött a mintegy 200 ezer diák pénzügyi ismereteit erősítő Pénz7 programsorozat, amely a vállalkozóvá válást ösztönzi

- mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskolában tartott előadásán.

Az államtitkár kiemelte: szeretnék, ha minél több vállalkozó lenne Magyarországon.

Mindenki vállalkozó, akinek az ötletéért az emberek hajlandóak fizetni, aki saját belső elhatározásából képes ilyen dolgot előállítani - mondta.

A magyar programsorozatot március 2. és 6. között rendezik meg, mintegy 900 önkéntes szakember tart 11 500 órát több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának.

Magyarország 2015-ben csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez. A program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozatokhoz.

Varga Mihály pénzügyminiszter a rendezvénysorozat múlt pénteki elindításán arról beszélt, hogy a kormány és a pénzügyi terület képviselői kiemelten kezelik a pénzügyi tudatosságot, e területen egyre újabb ismeretek jelennek meg.

A miniszter kifejtette: segítséget kell nyújtani az embereknek ahhoz, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez, az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismeretük legyen.

Rámutatott arra, hogy a magyar családok alig negyede tervezi meg költségvetését, miközben az OECD-országokban ez az arány 60 százalék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.