Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2015. Szeptember 30. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Tulipán utcában is új járda épül

A Tulipán utcában is új járda épül

Tovább folytatódik a járdafelújítási program. A Tulipán utca mindkét oldalán lakók legnagyobb örömére új burkolatot kapnak a gyalogútak.

A múlt héten megkezdett munkálatokat Áldozó Tamás a helyszínen tekintette meg. A polgármester a sajtó képviselőinek elmondta, a Tulipán utcai járdafelújításokat tágabb kontextusban is érdemes nézni, ugyanis az illeszkedik ahhoz a célhoz, hogy egy-egy nagyobb lakókörnyezetben kívánják megújítani a járdákat. Az Alsóvárosban a Bocsor utcán már elkészült az új burkolat, jelenleg a Tulipán utcán dolgoznak, hamarosan pedig nekiállnak a Liliom utcai járda felújításának.

A városvezető szerint nagyon is indokolt volt már a Tulipán utcai felújítás, ugyanis a régi járófelület meglehetősen egyenetlen, rossz minőségű volt. Az utca mindkát oldala új burkolatot kap, összesen 392 méter hosszan, közel 500 négyzetméteren épül új járda. A kivitelezés költsége több mint 7 millió Forint - tudtuk meg Áldozó Tamástól, aki hozzátette, a munkálatokat december 10-re fejezik be.

A sajtótájékoztatón a környék jövőjéről is beszélt a polgármester. Mint mondta, számos helyen kell beavatkozni a csapadékvíz elvezetés hiányosságai miatt, de a következő évek megoldandó feladatai közé sorolta a Bocsor utca kiszélesítését, felújítását, ugyanis jelenleg meglehetősen szűk sávon kell hogy halandon a kétirányú forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.