Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 28. 13:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

Azt tervezték, hogy ma már megnyithatják az autósforgalom számára a lezárt szakaszt, de munka közben kiderült, célszerűbb, ha nagyobb felületeket javítanak ki.

- A hónap elején elég komoly havazás volt, ami nem segítette a munkavégzést, hiszen elég nagy hideggel járt együtt. Egyrészt ez is akadályozza a garanciális javítások befejezését, másrészt a kivitelező, miután elkezdte a kövek felszedését, illetve a fugázást, azt tapasztalta, hogy célszerűbb nagyobb területet megjavítani, így hosszabb ideig nem lesz szükség újabb karbantartási munkákra - mondta el Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője.

A garanciális javítást végző kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, három helyen dolgoznak a téren. Már végeztek a Korvin utcai csomópontnál található, megsüllyedt folyóka újjáépítésével, csakúgy, mint a forgalom által használt utak kövei közti fuga javításával. - Úgy terveztük, hogy a fugák mintegy 30 százalékát kell kicserélnünk, szemrevételezéssel előzetesen ez így látszott. Amikor elkezdtük kivágni a rossz fugákat, kiderült, hogy célszerű kicserélni valamennyi fugát. Nagyobb szilárdságú anyagot használtunk, bízunk benne, hogy tartósabb is lesz - mondta el Vörös László.

Az Esterházy-kastély és a Nagytemplom között található forgalomlassító sziget köveinek felszedésekor kiderült, hogy a térkő alatti ágyazó anyag elmorzsolódott. - A terveknek megfelelően kőzúzalékot használtunk az építéskor, mely folyamatosan morzsolódott. Az a döntés született, hogy az egész területet felszedjük, lebetonozzuk, majd újrakövezzük - mondta el a vezérigazgató hozzátéve, a kötési idő miatt jelentősen meghosszabbodik az útlezárás. Az egyik oldallal már végeztek, de 6-7 napos kötési idő után tudják csak folytatni a munkát az út túloldalán. Vörös László az autósokat arra kéri, hogy a forgalomkorlátozás alatt is tartsák be a közlekedési szabályokat. A munkálatokkal legkorábban május közepéig végeznek, de rossz idő esetén csak május végétől vehetik újra birtokba az autósok a Fő tér útjait.

A Fő térre öt év garanciát vállalt a kivitelező, amely jövőre jár le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.