Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 24. 08:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A szülők is igent mondtak a református óvodára

A szülők is igent mondtak a református óvodára

Az átadás-átvétel folyamatában döntő jelentőségű volt a szülők többségének támogatása, 81 százalékuk igennel voksolt.

Mint ismeretes, a képviselő-testület február 24-én döntött arról, hogy a Csókai Óvoda fenntartói feladatait át kívánja adni a Pápai Református Egyházközségnek. Március 14-én a Városházán megtartott szülői értekezleten tájékoztatták a szülőket arról, hogy az átadás-átvétel folyamatában megkerülhetetlen mérföldkő az ő véleményük kikérése, a folyamat folytatásához elengedhetetlen a többségük támogatása. - Örömmel tudom jelenteni, hogy a 84 szavazásra jogosult szülő mindegyike leadta szavazatát, mindenki véleményt nyilvánított a kérdésben. 15-en szavaztak nemmel, 5 szülő tartózkodott, vagy érvénytelenül voksolt, 64-en, az érvényesen szavazók 81%-ka pedig támogatta az átadás-átvételt. A szülők tehát egyértelműen állást foglaltak, hogy el tudják fogadni ezt a változást. Szeretném megköszönni a szülők konstruktív hozzáállását - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A városvezető hozzátette, a folyamatban az alkalmazotti közösség megkérdezésével folytatódik. Az önkormányzatnak május 31-ig kell meghoznia a végleges döntést a kérdésben, de a szülők hozzájárulása után nem várható semmilyen akadálya annak, hogy a református egyházközség fenntartásába kerüljön az óvoda. A polgármestertől megtudtuk, az óvoda épületének sorsáról is egyeztetnek, valószínűleg vagyonkezelői szerződést fognak kötni az egyházzal, így a tulajdonjog az önkormányzatnál maradhat.

Ifj. Márkus Mihály református lelkész köszönetet mondott a szülők véleménnyilvánításáért, a döntésüket megelőlegezett bizalomként értelmezi, melyet igyekeznek majd megszolgálni. Azt szeretnék, hogy a fenntartói intézményben történő változás zökkenőmentesen történjen meg, abból a gyermekek és a szülők a lehető legkevesebbet vegyenek észre. - Most gőzerővel elkezdünk dolgozni, hiszen ezt az ügydöntő lépést mindenképpen meg kellett várnunk. Három igen szavazat kellett ahhoz, hogy református lehessen a Csókai Óvoda, a gyülekezetünk és az önkormányzat támogatására éppúgy szükség volt, mint a szülők igen szavazatára - mondta el Márkus Mihály hozzátéve, szeretnék megtartani az óvodában meglévő családias légkört, sőt, azon fognak dolgozni, hogy ez még inkább jellemző legyen a jövőben.

A következő hetekben meg fogják nevezni az intézmény új vezetőjét, akinek a személye garancia lesz arra, hogy magas szintű pedagógiai program zajlik majd a megújuló intézményben - tudtuk meg a lelkésztől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.