Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 24. 12:33, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A szív világnapja újraélesztési rekordkísérlettel Nyíregyházán

A szív világnapja újraélesztési rekordkísérlettel Nyíregyházán

A megszokott ingyenes egészségügyi szűrésekkel, életmód-tanácsadással, számos sportprogrammal és egy újraélesztési rekordkísérlettel várják az egészségükért tenni akaró városlakókat vasárnap a szív világnapjának nyíregyházi rendezvényeire.

A Szív Világszövetsége által 2000-ben indított nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, veszélyeire, valamint a betegségek megelőzésének fontosságára.
Az Egészségügyi Holding Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Alapítvánnyal közösen évek óta részt vesz a kezdeményezésben, a tavaly a város erdei tornapályáján megrendezett programokra több ezren látogattak ki - hangzott el az eseményt beharangozó hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatón. Az idén a Kossuth téren megtartandó rendezvényen a megszokott egészségügyi szűrésekkel várják a kilátogatókat, akik mintegy száz szakképzett ápoló segítségével megmérhetik vércukor- és koleszterinszintjüket, vérnyomásukat, megtudhatják testtömegindexüket, a mentális egészségsátorban pedig hasznos étkezési- és életmódtanácsokat kaphatnak.
Ma Magyarországon évente mintegy 60-70 ezer ember halálát idézik elő a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, 20-25 ezren pedig a koszorúér-megbetegedés által okozott szívinfarktusban halnak meg. A betegség nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztályt is egyre inkább érinti, ezért a nyíregyházi rendezvény középpontjában idén elsősorban a nők és a gyermekek egészségmegőrzése áll.
Az események délelőtt kezdődnek a Mozdulj Nyíregyháza! című közös tornával, amelyet a kórház gyógytornászai tartanak. A sportolási lehetőségek mellett elsősegélynyújtó sátor is várja az érdeklődőket, az egyik bevásárlóközpontban pedig már péntek hajnalban elkezdődik a hatvan órás újraélesztési rekordkísérlet, amely a tervek szerint vasárnap délután fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;