Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 15. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A szerb határtól szállította a migránsokat a Pápánál elfogott moldáv embercsempész

A szerb határtól szállította a migránsokat a Pápánál elfogott moldáv embercsempész

Bíróság elé állította a Pápai Járási Ügyészség azt a 27 éves moldáv embercsempészt, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

Az elkövető reggel nyolc óra körül a szerb-magyar határ magyarországi oldalán vette fel kisteherautójába az államhatáron előzőleg illegálisan átlépő, magukat szírnek valló migránsokat, és őket az áruszállításra kialakított jármű ülések, biztonsági berendezések nélküli rakterébe bezsúfolva, megállás nélkül szállította tovább - írja az Ügyészség.

A vádlott 2022. november 9-én kora délután Pápa külterületén, a szántóföldön haladt a járművel, amikor az műszaki hiba miatt megállt.

Az elkövetőt, aki a migránsok eredményes Ausztriába jutása esetén 1500 eurót kapott volna megbízóitól, a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették, majd az ügyészség két nappal később a Pápai Járásbíróság elé állította.

A bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében, és ezért három év börtönbüntetésre ítélte, valamint hat évre kiutasította Magyarország területéről. Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása végett fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.