Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Május 12. 12:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Rk.

A szabályszegő sofőrök kiszűrése volt a rendőrségi akció célja

A szabályszegő sofőrök kiszűrése volt a rendőrségi akció célja

A közlekedési kultúra napján a pápai rendőrök több helyszínen is ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását.

Egész napos közlekedési akciót tartottak 2022. május 11-én az egyenruhások több pápai és Pápa-környéki helyszínen. A rendőrök figyelme a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó jogsértő magatartások kiszűrésére irányult. Központi szerepet kapott a sebességtúllépő, az ittasan volán mögé ülő, az előzés és elsőbbség szabályait megsértő sofőrökkel szembeni intézkedés, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

A rendőrök az igazoltatott gépjárművezetőknek az ittas vezetés megelőzését célzó prevenciós tájékoztatót adtak át, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön volán mögé, valamint ne engedje át a vezetést olyan személynek, akiről tudja, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott. Ilyen személy mellé utasként se szálljon be, és vendéglátóként ne kínálja alkohollal azt, akiről tudja, hogy még vezetni fog.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy amennyiben a rendőrök által alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutat, úgy a sofőrt mintavétel céljából előállítják, majd az alkoholértéktől függően – közigazgatási eljárás keretében – 30 vagy 100 ezer forint bírsággal és ezzel egyidejűleg 6 vagy 8 közlekedési előéleti ponttal sújtják. Járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja esetén pedig a gépjárművezető vezetői engedélyét azonnal bevonják, és ellene büntetőeljárás indul.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.