Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 03. 14:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A sportolók már birtokba vették az új sportközpontot Pápán

A sportolók már birtokba vették az új sportközpontot Pápán

A minden igényt kielégítő létesítmény egy felhagyott ipari területen, romos épületek helyén épülhetett fel, mintegy 3 milliárd forintból.

A téglagyári úti sportközpont ünnepélyes átadására sajnálatos módon a járványhelyzet miatt egyelőre nem kerülhet sor, a sportolók azonban már használatba vehetik a létesítményt. Az épület használatbavételi engedélyére még egy kicsit várni kell, de a kültéri pályákat már birtokba vehették az atléták - tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

A Téglagyári út barnamezős területeinek rehabilitációjára TOP-pályázaton nyert el a város 1,758 milliárd forintot, amelyet nyáron a kormány a műszaki tartalom bővülése, valamint az építőipari költségek növelése miatt további 1,4 milliárd forinttal egészített ki. A barnamezős beruházás lényege, hogy egy felhagyott ipari terület megújítása valósul meg.

360 fős lelátót helyeztek el az épületre, amelyről kiváló rálátás nyílik a nyolcsávos rekortán borítású futópályára és az elsősorban a dobóatléták számára készült füves sportpályára.

Az épületben egy hiánypótló futófolyosó is helyet kapott, de a nagy múltra visszatekintő tekesport is végre minden igényt kielégítő otthonra találhat a sportkomplexumban.

A jelenlegi korlátozások miatt egyelőre csak az igazolt sportolók használhatják a létesítményt, de a későbbiekben bárki beléphet majd a sportkomplexumba, klubtagsággal, vagy alkalmi belépésre jogosító jeggyel. A részletek kidolgozása még folyamatban van - mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.