Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2021. December 20. 17:46, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A sportban kiemelkedően teljesítő fiatalokat és felkészítőiket jutalmazták

A sportban kiemelkedően teljesítő fiatalokat és felkészítőiket jutalmazták

46 sportoló és 25 felkészítő részesült elismerésben ma délután, a Pápai Sportcentrumban megtartott ünnepségen

A Megafon Zenei Együttes tagjainak karácsonyi összeállítását követően dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Felidézte, hogy a rendszerváltás után, a korábbi hagyományok megváltozását követően, a '90-es évek elején döntöttek úgy, hogy a kiemelkedő sportteljesítményt elérők és a jól tanuló diákok elismerésére létrehozzák a jó tanuló, jó sportoló díjátadó ünnepségeket.

Ez a hagyomány azóta is él a városban, még ha az elmúlt évtől a tanulmányaikban kiválóan teljesítő diákokat és a sportban jelentős eredményeket elérő sportolókat külön díjazzák. A képviselő méltatta a pápai sportegyesületek munkáját, amelyeknél gondozzák a tehetségeket. Hozzátette, az infrastruktúra fejlesztésével tudnak hozzájárulni ehhez a fontos küldetéshez. Dr. Kovács Zoltán gratulált a kiemelkedő eredményeket elért fiataloknak és felkészítőiknek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, hogy a helyi sport infrastruktúra fejlesztésekor és a sporttámogatások megítélésekor ügyeltek arra, hogy a városban minél több féle sportolási lehetőség álljon rendelkezésre, igyekeznek kitárni a kaput az igazolt sportolókon túli világ felé is, hogy mindenki meg tudja találni a hozzá illő sportágat. - Ezek a feltételek megteremtik annak a lehetőségét, hogy a sportot Pápán művelni lehessen, és ha ez társul egy szakmai hozzáadott értékkel, akkor azt a sportot nagyon magas szinten is lehessen művelni - hangsúlyozta a városvezető, aki szintén gratulált a sportolóknak és felkészítőiknek.

Az országos versenyeken és diákolimpiákon az első hat helyezés valamelyikének megszerzése volt a díjazás feltétele - derült ki az ünnepségen. A polgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, természetesen elismerik és tisztelik azon sportágak kiválóságait is, amelyek nem szerepelnek ezeken a versenyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.