Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2021. December 20. 17:46, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A sportban kiemelkedően teljesítő fiatalokat és felkészítőiket jutalmazták

A sportban kiemelkedően teljesítő fiatalokat és felkészítőiket jutalmazták

46 sportoló és 25 felkészítő részesült elismerésben ma délután, a Pápai Sportcentrumban megtartott ünnepségen

A Megafon Zenei Együttes tagjainak karácsonyi összeállítását követően dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Felidézte, hogy a rendszerváltás után, a korábbi hagyományok megváltozását követően, a '90-es évek elején döntöttek úgy, hogy a kiemelkedő sportteljesítményt elérők és a jól tanuló diákok elismerésére létrehozzák a jó tanuló, jó sportoló díjátadó ünnepségeket.

Ez a hagyomány azóta is él a városban, még ha az elmúlt évtől a tanulmányaikban kiválóan teljesítő diákokat és a sportban jelentős eredményeket elérő sportolókat külön díjazzák. A képviselő méltatta a pápai sportegyesületek munkáját, amelyeknél gondozzák a tehetségeket. Hozzátette, az infrastruktúra fejlesztésével tudnak hozzájárulni ehhez a fontos küldetéshez. Dr. Kovács Zoltán gratulált a kiemelkedő eredményeket elért fiataloknak és felkészítőiknek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, hogy a helyi sport infrastruktúra fejlesztésekor és a sporttámogatások megítélésekor ügyeltek arra, hogy a városban minél több féle sportolási lehetőség álljon rendelkezésre, igyekeznek kitárni a kaput az igazolt sportolókon túli világ felé is, hogy mindenki meg tudja találni a hozzá illő sportágat. - Ezek a feltételek megteremtik annak a lehetőségét, hogy a sportot Pápán művelni lehessen, és ha ez társul egy szakmai hozzáadott értékkel, akkor azt a sportot nagyon magas szinten is lehessen művelni - hangsúlyozta a városvezető, aki szintén gratulált a sportolóknak és felkészítőiknek.

Az országos versenyeken és diákolimpiákon az első hat helyezés valamelyikének megszerzése volt a díjazás feltétele - derült ki az ünnepségen. A polgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, természetesen elismerik és tisztelik azon sportágak kiválóságait is, amelyek nem szerepelnek ezeken a versenyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott