Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2012. Március 07. 15:37, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

A segítőkészség ára 120.000 Ft - Újra idős ember az áldozat!

A segítőkészség ára 120.000 Ft - Újra idős ember az áldozat!

Pillanatok alatt 120.000 Ft-ot lopott ki egy ismeretlen személy március 1-jén annak a csöglei férfinek a pénztárcájából, akit pénzváltás ürügyén szólított le a pápai TESCO áruház parkolójában.

A trükkös csaló 500 Ft apró beváltására kérte a 68 éves sértettet. Ő segítőkészen elő is vette a tárcáját, de nem talált benne ötszázast. Az idegen azonban nem tágított, és egy hirtelen mozdulattal átöntötte a nála levő fémpénzeket az idős férfi markába, majd belenyúlt a bukszába. Végül ő is megállapította, hogy a papírpénzek között nincs a keresett címlet, ezért visszavette az aprót és távozni készült. A sértett rosszat sejtve ellenőrizte a pénztárcája tartalmát és azonnal észrevette, hogy abból eltűnt az otthon magához vett 120.000 Ft. Felszólította a tolvajt, hogy adja vissza az ellopott összeget, de az mindent tagadott. Mialatt a károsult beütötte telefonjába a rendőrség hívószámát – ami szemüveg nélkül lassan ment –, az elkövető elsomfordált.

A pénz eltulajdonítása igencsak hátrányosan érintette a károsultat, hiszen azt hosszú idő alatt spórolta össze feleségével együtt. Azért utazott Pápára, hogy 20 éves traktorjához alkatrészeket vásároljon.

Részére a feljelentést rögzítő nyomozó áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást állított ki.

Pápa városában, az idei évben ez már a negyedik olyan bűncselekmény, amikor idős embereket pénzváltást színlelve loptak meg trükkös tolvajok. Hiába a bűnmegelőzési járőr lelkét is kitevő fellépése, ha az emberek „éles” helyzetekben nem képesek a hallottakat kellő hatékonysággal alkalmazni. Ennek ellenére a Pápai Rendőrkapitányság folytatja a sikerszakmaként aligha aposztrofálható bűnmegelőző felvilágosítást.

A fotó illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 10:01, vasárnap | Helyi

Megállt a tapolcafői malomkerék, annyira lecsökkent a forrás vízhozama

Drámai a változás a tapolcafői vízbázis területén, csaknem ismét elapadt a forrás.

2022. Július 02. 22:59, szombat | Helyi

A 30Y koncertje a REND Fesztiválon

A Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál szombat esti ingyenes nagykoncertjén lépett színpadra a zenekar, a pápai Fő téren.

2022. Július 02. 08:37, szombat | Helyi

Elfújta a szél - Elmaradt a Bagossy Brothers Company koncertje

A viharos erejű szél miatt a REND Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a zenekar és a közönség biztonsága érdekében nem tartják meg a koncertet.

2022. Július 01. 12:48, péntek | Helyi

Több súlyos bűncselekményt is elkövetett a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.