Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 19. 14:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

A régi aszfalt felmarásával folytatódik a munka a Jókai utcán

A régi aszfalt felmarásával folytatódik a munka a Jókai utcán

Ma reggel felvonult az aszfaltmaró a Jókai utcára, hogy a Március 15. tér és a Szalmavári domb közötti szakaszon felbontsa az aszfaltot, aminek helyére majd az új útburkolat kerül a Jókai utca rekonstrukciója keretében.

A munkálatok teljes útzár mellett folynak és várhatóan szombatig tartanak, addigra mindkét sávot, teljes szélességben felmarják.
Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, az aszfaltmaró körülbelül 25 cm mélyen bontja fel az utat, de ez változó magasságú felületet eredményez, hiszen az új kopóréteg szintéhez igazítják a marás mélységét. A munkák a páratlan oldali útpálya bontásával kezdődtek, ezután a páros oldalon is eltűnik az aszfalt. A felmart anyagot kamion szállítja el a területről, a nagy gépek miatt a célforgalom is sokszor akadályozott.

-Az utca többi részén a csapadékcsatorna építés zajlik, ezzel párhuzamosan a páros oldalon már a járdák, parkolók, zöldfelületek szegélyeit is készítik és megkezdte a kivitelező a páratlan oldali járdák felbontását is - közölte az osztályvezető a jelenleg folyó munkálatokról.

A Jókai utcán teljes útzár van érvényben, hiszen az utca egész területén dolgoznak. Az aszfaltmarás miatt a belvárosi oldal hamarosan alkalmatlanná válik a gépkocsival való közlekedésre, a Zrínyi utcától kifelé tartó szakaszon pedig a kétoldali munkavégzés miatt nagyon nehéz a közlekedés - figyelmeztetett Unger Tamás alpolgármester, aki ismételten azt kérte, gépjárművel ne hajtsanak be a Jókai utcára.

-A felmart szakaszon olyanná válik az út felülete, ami alkalmatlan a biztonságos közlekedésre, kárt okozhat a járművekben, ezért az útzár érvényben marad és kérjük, ennek betartását! Ugyanakkor a Zrínyi utca és a Budai Nagy Antal utca közötti területen is komoly forgalomkorlátozást igénylő munkálatok folynak, így ennek a szakasznak az elkerülése is javasolt - fogalmazott. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a tömegközlekedési járművek sem hajtanak be a Jókai utcára, aki a belvárosból szeretne utazni, az a Március 15. téri autóbusz megállóban szállhat fel a város déli része felé közlekedő helyijáratú buszokra, de a Budai Nagy Antal utcán is van megálló.

A marási munkát követően a kivitelező előzetes tájékoztatása szerint a jövő hét második felében megkezdik egy új aszfaltréteg behúzását, addig biztosan marad a kizárólag célforgalmú behajtási lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.