Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2018. Április 19. 14:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

A régi aszfalt felmarásával folytatódik a munka a Jókai utcán

A régi aszfalt felmarásával folytatódik a munka a Jókai utcán

Ma reggel felvonult az aszfaltmaró a Jókai utcára, hogy a Március 15. tér és a Szalmavári domb közötti szakaszon felbontsa az aszfaltot, aminek helyére majd az új útburkolat kerül a Jókai utca rekonstrukciója keretében.

A munkálatok teljes útzár mellett folynak és várhatóan szombatig tartanak, addigra mindkét sávot, teljes szélességben felmarják.
Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, az aszfaltmaró körülbelül 25 cm mélyen bontja fel az utat, de ez változó magasságú felületet eredményez, hiszen az új kopóréteg szintéhez igazítják a marás mélységét. A munkák a páratlan oldali útpálya bontásával kezdődtek, ezután a páros oldalon is eltűnik az aszfalt. A felmart anyagot kamion szállítja el a területről, a nagy gépek miatt a célforgalom is sokszor akadályozott.

-Az utca többi részén a csapadékcsatorna építés zajlik, ezzel párhuzamosan a páros oldalon már a járdák, parkolók, zöldfelületek szegélyeit is készítik és megkezdte a kivitelező a páratlan oldali járdák felbontását is - közölte az osztályvezető a jelenleg folyó munkálatokról.

A Jókai utcán teljes útzár van érvényben, hiszen az utca egész területén dolgoznak. Az aszfaltmarás miatt a belvárosi oldal hamarosan alkalmatlanná válik a gépkocsival való közlekedésre, a Zrínyi utcától kifelé tartó szakaszon pedig a kétoldali munkavégzés miatt nagyon nehéz a közlekedés - figyelmeztetett Unger Tamás alpolgármester, aki ismételten azt kérte, gépjárművel ne hajtsanak be a Jókai utcára.

-A felmart szakaszon olyanná válik az út felülete, ami alkalmatlan a biztonságos közlekedésre, kárt okozhat a járművekben, ezért az útzár érvényben marad és kérjük, ennek betartását! Ugyanakkor a Zrínyi utca és a Budai Nagy Antal utca közötti területen is komoly forgalomkorlátozást igénylő munkálatok folynak, így ennek a szakasznak az elkerülése is javasolt - fogalmazott. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a tömegközlekedési járművek sem hajtanak be a Jókai utcára, aki a belvárosból szeretne utazni, az a Március 15. téri autóbusz megállóban szállhat fel a város déli része felé közlekedő helyijáratú buszokra, de a Budai Nagy Antal utcán is van megálló.

A marási munkát követően a kivitelező előzetes tájékoztatása szerint a jövő hét második felében megkezdik egy új aszfaltréteg behúzását, addig biztosan marad a kizárólag célforgalmú behajtási lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.