Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2021. Január 19. 14:53, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A polgármester fogadta az új rendőrkapitányt

A polgármester fogadta az új rendőrkapitányt

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, Veszprém megyei rendőrfőkapitány mutatta be Regdon László rendőr ezredest, Pápa város új rendőrkapitányát dr. Áldozó Tamás polgármesternek.

A megyei rendőri vezető elmondta, nem volt könnyű feladat megtalálni Szappan Csaba alezredes utódját, végül Regdon Lászlóra esett a választás, aki a balatonfüredi rendőrkapitányságon már bebizonyította alkalmasságát. Dr. Fellegi Norbert szerint jó a pápal közbiztonság, ugyanakkor vannak olyan területek, ahol szükség van javulásra. Ilyennek nevezte az illegális hulladéklerakás problémakörét, amely súlyos nehézséget okoz a városban. - A Pápai Rendörkapitányságon katonai rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia, és professzionális szakmai munkát kell végezni - hangsúlyozta a rendőri vezető.

Regdon László az egyeztetést követően elmondta, a polgármeser tájékoztatást adott arról, hogy általában milyen problémákkal kell majd szembesülnie a városban. Az új rendőrkapitány elvárása az, hogy a pápai rendőrség igyekezzen az önkormányzati igényeknek a lehető legmagasabb szinten megfelelni, a korábbinál gyorsabb és operatívabb együttműködésre készül.

Áldozó Tamás elmondta, az elmúlt évtizedekben a város közbiztonsága jó volt, minden statisztika szerint jó munkát végzett a pápai kapitányság állománya, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan kihívás, amire válaszokat kellene találni. - Ezek közé tartozik a közlekedési morál romlása, az a tevékenység, ami az illegális hulladékelhelyezésben csúcsosodik ki és ide tartozik az is, hogy a közterületi értékeinket meg kell védeni. A rendőrségnek és az önkormányzatnak is elemi érdeke, hogy ezeken a területeken folyamatosan eredményeket tudjanak felmutatni - emelte ki a városvezető hozzátéve, ehhez segítséget fog tudni nyújtani az önkormányzat által kiépítésre kerülő közterületi kamerarendszer.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.