Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 22. 10:46, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A polgármester alaposan kiosztotta Orbán Imrét

A polgármester alaposan kiosztotta Orbán Imrét

Ugyan a választási kampány véget ért, a munkanélküliségi adatok megítélésével kapcsolatban éles vita bontakozik ki Áldozó Tamás és a Jobbik helyi elnöke között. A polgármester keményen visszaszólt Orbán Imrének.

Az ellenzéki párt pápai vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján reagálta legfrissebb munkaügyi statisztikára, mely szerint rekord alacsony szintre csökkent az álláskeresők száma Pápán. Áldozó Tamás határozottan visszautasítja Orbán Imre azon kijelentését, mely szerint a város múltbeli és jelenlegi vezetése a pápai bérszínvonal alacsonyan tartásában és az alacsony munkakulturában lenne érdekelt. - Indoklás nem hangzott el, mert nyilvánvalóan mindez alátámaszthatatlan érvekkel. A városvezetés családtagjai között pedig nem volt diplomás munkanélküli, így nem is helyezkedhettek el - cáfolta a polgármester Orbán Imre szavait.

A városvezető reagált arra a kijelentésre is, hogy Pápa a betanított munka és a közmunka fellegvára. - A munkaügyi központ helyi kirendeltségének aktuális állásajánlatai között számos szakmunka található, mely önmagában cáfolja Orbán Imre szavait, nem beszélve arról, hogy a pápai legnagyobb foglalkoztató a betanított munkásokon kívül 56 fő szabó-varró szakmunkást keres. Áldozó Tamás arra is felhívta a jobbikos politikus figyelmét, hogy egyes pápai nagyvállalatok szlovákiai munkavállalókat is alkalmaznak, hiszen Pápáról és környékéről nem tudták feltölteni a munkahelyeket.

Orbán Imre beszélt a hátrányos helyzetűek munkához juttatását célzó felzárkoztatási programokról. A polgármester szerint a Jobbik helyi elnökének ezzel kapcsolatos álláspontja tömény rasszizmus. - Ezt a hangnemet tűrhetetlennek tartom a pápai közéletben. Orbán Imre megjelenéséig nem is volt jellemző. A helyi cigányság és a többségi magyarság közötti együttélésnek, a társadalmi integrációnak, a munka világában való elhelyezkedésnek ezek a szólamok és demagóg állítások egyáltalán nem használnak. Pápa Város Önkormányzata kifejezetten büszke arra, hogy olyan programokat tudott indítani, amelyek megteremtik az esélyt a munka világába történő visszatérésre azok számára is, akiknek ez eddig – akár saját felelősségük okán – nem sikerült. Nem lehet ilyen megvetéssel beszélni a munkáról, beleértve a közmunkát is. Az pedig, hogy Orbán Imre a közfoglalkoztatottak munkáját semmibe veszi, többek között a Városházán dolgozó kollégáim közül sokaknak a megvetését jelenti, ezt az ő nevükben is visszautasítom - fogalmazott Áldozó Tamás hozzátéve, Pápán körülbelül 250 közfoglalkozott dolgozik.

A polgármester tényszámokkal is alátámasztotta véleményét. Egyrészt az iparűzési bevételek folyamatosan növekednek, míg a szociális kiadások drasztikusan csökkennek, tehát több ember dolgozik Pápán. Áldozó Tamás Orbán Imrének azt üzeni, hogy "takarítsa össze azt, amit a pápai közélet asztalára lehányt, és tolja vissza a talicskájával oda, ahonnan idejött. Akkor itt Pápán béke és nyugalom lesz" - zárta mondandóját a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.