Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 14. 11:08, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A páratlan oldalon is megújult az Esterházy úti járda

A páratlan oldalon is megújult az Esterházy úti járda

A járda alatt az ivóvízvezetéket is kicserélték. A járófelület az ellelkező oldalihoz hasonló térburkolatot kapott.

Venczel Csaba, az Erzsébetváros önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, úgy fogalmazott, a város egyik kapuja az Esterházy út, ezért annak megszépülése nemcsak az itt lakók számára fontos. Elmondta, az ivóvízcsere miatt felbontott járdaburkolat már korábbi közműépítések nyomait is magán viselte, ezért a kivitelezővel és a városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttek, a járdát teljes szélességben helyreállítják. - A lakókkal együtt úgy tapasztaltuk, hogy rendkívül jó minőségű, szép járdafelületet vehetünk birtokba - mondta el Venczel Csaba hozzátéve, örömére szolgált, hogy a kivitelező kedvező árajánlatai nyomán a többség úgy döntött, hogy saját költségén térköves burkolatot igényel a kapubejáróra is, így hozzájárul az egységes kép kialakításához. Akinek erre nem volt lehetősége, annak a beruházás előtti állapotot állítják helyre - tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város fejlesztési forrásai nemcsak a költségvetésben szerepelnek, hanem az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Vízműnek is van beruházásokat szolgáló kerete. - Az ivó- és szennyvízvezetékek cseréjekor lehet szó arról, hogy a megbontott járda-, vagy útburkolatokat újjáépítsék. Ez történt az Esterházy út páratlan oldalán lévő járda esetében is - mondta el a városvezetés emlékeztetve, a mostani beruházás a 2014-ben, az ellenkező oldalon megkezdett járdaépítés végére tesz pontot.

Az 1500 négyzetméter felületű járda és az alatta lévő vízvezeték csere összköltsége bruttó 41 millió forint, mely az idei beruházások közül a legnagyobb összegű. A szóban forgó járdaépítés mellett idén a Nagyváradi utca mindkét oldalán készült új gyalogút. Ez a mennyiséga korábbi évekhez képest visszaesésnek számít, a városvezető azonban bízik benne, hogy a következő években újra több járda felújítására jut majd pénz, hiszen tapasztalható, hogy igény lenne a gyalogutak megújítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.