Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 03. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A pápai rendőrök még aznap elfogták a gépkocsitolvajt

A pápai rendőrök még aznap elfogták a gépkocsitolvajt

A 47 éves pápai férfi ittasan vezette a lopott autót és vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A pápai sértett 2021. december 29-én értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap 11 óra 25 perc körül ismeretlen személy ellopta a háza előtt parkoló gépkocsiját, amelyben többek között kézi szerszámait és munkagépeit tárolta. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként beazonosították a feltételezett elkövetőt és a 47 éves pápai férfit még aznap elfogták és előállították, majd lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető tettét beismerte és elmondta, hogy sétálás közben pillantotta meg az autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A gépkocsival elhajtott, majd az abban talált kézi szerszámokat eldobta, a több tízezer forint értékű munkagépeket pedig egy ismerősének pár ezer forintért eladta. Az autóval épp Budapestre indult volna, amikor a rendőrök igazoltatták. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, valamint kiderült, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A mért alkoholértékre tekintettel a rendőrök közigazgatási bírsággal sújtották a sofőrt, valamint az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették.

A nyomozók a lopott gépkocsi mellett 2021. december 29-én egy pápai ingatlanban tartott kutatás alkalmával a szerszámgépeket is megtalálták és lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék