Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 29. 14:40, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai lett az év Veszprém megyei rendőrkapitánysága!

A pápai lett az év Veszprém megyei rendőrkapitánysága!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. április 29-én rendezte meg a Rendőrség napja alkalmából az ünnepi állománygyűlést.

Az ünnepségen dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adott át elismeréseket azoknak a kollégáinak, akik példaértékű szakmai munkát végeztek - írja honlapján a Rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette a főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat állományából Király Enikő r. őrnagyot alezredessé, a Pápai Rendőrkapitányságról Derczó Zoltán r. őrnagyot alezredessé, valamint az Ajkai Rendőrkapitányság állományából Timár Krisztián r. őrnagyot alezredessé. A három rendőr a Veszprém megyei ünnepségen vehette át az előléptetésükről szóló parancsot. Soron kívül előléptette továbbá a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Pap Gergely r. főhadnagyot századossá, aki az elismerést az Országos Rendőr-főkapitányság központi ünnepségén kaphatta meg.

2021. évben „az év rendészeti tevékenységéért” és az „az év rendőrkapitánysága” díj nyertese a Pápai Rendőrkapitányság, „az év bűnügyi tevékenységéért” díj jutalmazottja pedig a Veszprémi Rendőrkapitányság lett.

Az „Év Vezetője” díjat a Tapolcai Rendőrkapitányság állományából, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, Szoboszlainé dr. Szabó Szilvia r. alezredes asszony vehette át.

Az „Év Bűnügyi Munkatársa” a Várpalotai Rendőrkapitányság állományából Szalai Laura r. hadnagy fővizsgáló lett.

Az „Év Rendészeti Munkatársa” díjat a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Tóth-Danhardt Ágnes r. főtörzsőrmester járőrparancsnok érdemelte ki.

Az „Év Rendvédelmi Igazgatási Alkalmazottja” díjat szintén a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából nyerte el Pichlerné Szalai Beatrix ügyintéző.

Az elmúlt években több önkormányzat is elismerő díjat alapított a példamutató rendőri munka elismeréseként a főkapitányság illetékességi területén, amelyeket a rendőrségi ünnepségen adtak át az önkormányzati vezetők.

2021. évre vonatkozóan az alábbi elismerések kerültek kiosztásra:

„Év Veszprémi Rendőre” díj: Mészáros Gábor r. százados (Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztály alosztályvezető),

„Pápa Város Rendőre” díj: Sipőcz László r. törzszászlós Sipőcz László r. törzszászlós (szolgálatirányító parancsnok),

„Ajka Város Rendőre” díj: Jaksics Tamás r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportvezető),

„Balatonfüred Város Rendőre” díj: Stumpf József Lajos r. főtörzszászlós (körzeti megbízott),

„Várpalota Város Rendőre” díj: Régi Károly r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportparancsnok),

„Balatonalmádi Város Rendőre” díj: Miskolczi Roland Krisztián r. főtörzszászlós (Rendészeti Osztály szolgálatirányító parancsnok),

„Devecser Város Rendőre” díj: Vajda Sándor r. főtörzszászlós (körzeti megbízott).

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által 2016. évben alapított „Dr. Komjáthy László díjat” Rendvédelmi szerv, szervezetek kategóriában Orsós Károly r. őrnagy Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója nyerte el.

Az ünnepségen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság számos további dolgozója részesült elismerésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.