Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2018. Szeptember 03. 11:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MTI, Katasztrófavédelem

A pápai kórházban is gondot okozott a hirtelen lezúduló csapadék

A pápai kórházban is gondot okozott a hirtelen lezúduló csapadék

Extrém mennyiségű csapadék hullott az elmúlt két napban a Dunántúlon, 2-2,5 nap alatt egy átlagos szeptemberi csapadékmennyiség mintegy egy-másfél szerese esett.

Pápán is többfelé okozott gondot a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék és a viharokkal járó erős szél. Volt, ahol fa dőlt az úttestre, több helyen pedig a csapadékvíz elvezető rendszer nem bírt ennyi esővízzel.

A Szabadság utcát egy időre le is zárták a rendőrök.

Sokat vonultak a tűzoltók is, a Katasztrófavédelmet csak szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez riasztották a megyében.

Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták
ki a vizet. A kórház működését a káreset annyiban befolyásolta, hogy a lift nem volt használható, a betegmozgatás a lépcsőházban kellett megoldani.

Még nincs vége!

Az Alpokalján és a Kisalföldön újabb 40-80 milliméternyi eső zúdulhat le, így az egyhetes mennyiség arrafelé akár a 150 millimétert is elérheti. Jó hírként ugyanakkor hozzátették, hogy a zivatarok hevessége és száma jelentősen csökken a következőkben.
Hétfőre a heves zivatarok miatt Budapestre és tizenkét megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala - adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Emellett a felhőszakadás veszélye miatt - Nógrád és Heves megye kivételével - az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Az előrejelzés szerint hétfőn a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 21 és 25, másutt 26 és 32 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Facebook (Pongrácz Kata, Süle Zsolt)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.