Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Július 04. 14:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

Az intézmény működése szempontjából elengedhetetlen, ám a betegek számára nem látható eszközök cseréje valósult meg.

Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója elmondta, az elmúlt években összesen 3,5 milliárd forintból hajtottak végre fejlesztéseket és beruházásokat a pápai kórházban. Ezek által javultak a betegellátás infrastruktúrális feltételei, a dolgozók munkakörülményei, de részben megújulhatott a gép- és műszerpark is. Az úgynevezett kiszolgáló részek fejlesztésére azonban ezekből a pályázati forrásokból nem költhetett a kórház, ezért nagyon jó hír, hogy vis major támogatásból, konszolidációs pályázatból, illetve saját erőből most sikerült több, a kórház működése szempontjából nélkülözhetetlen eszközt kicserélni - tudtuk meg Vörös Ibolyától. A főigazgató hozzátette, a fejlesztések sorából egyedül a sterilizáló egység maradt ki. A 2002-ben kialakított sterilizáló gépeinek cseréje vált szükségessé mára, ezért a kórház összeállított egy pályázati anyagot ezzel kapcsolatban, így amint megjelenik egy ilyen lehetőség, kész pályázattal tudnak majd megjelenni.

Eck Ferenc, a kórház gazdasági igazgatója elmondta, 10 millió forintot kaptak konszolidációs pályázaton a konyha és a mosoda fejlesztésére. A berházás nyomán mintegy egy millió forintos energiamegtakarítással számolnak, a hűtőgépek, mosógép, illetve konyhai gépek cseréjének köszönhetően, túl azon, hogy biztosított lesz a kórház zavartalan működése.

Ezeken túlmenően vannak a kórházban már döntéssel rendelkező fejlesztések, melyekből többek között ki fogják cserélni a liftet a szakrendelő épületben, felújítják a földszinti vizes blokkokat szintén a szakrendelő épületben, ipari mosogatógépet vásárolnak, illetve betegmelegítőket szereznek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.