Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 02. 12:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai kórház főigazgatója vizsgálatot rendelt el a sürgősségin történt haláleset kapcsán

A pápai kórház főigazgatója vizsgálatot rendelt el a sürgősségin történt haláleset kapcsán

Az elhunyt férfi hozzátartozója a közösségi médiában azt írta, hogy férje mellkasi és gyomorpanaszokkal ment be a sürgősségire, ahol azonban szerinte nem kapott időben ellátást.

Mért kellett kedden a férjemnek meghalnia? - kérdezi a hölgy a közösségi médiában közzétett bejegyzésében, ahol leírja a történteket. A posztból kiderül, hogy már fél hét előtt ott voltak a sürgősségin, és nem volt előttük beteg. A portás jelezte, hogy érkezett egy beteg és mondta, hogy nincs jó állapotban. - Kijött az asszisztens, megkérdezte, mi a panasza férjemnek, aki azt mondta, hogy fáj a gyomra és ég a mellkasa - írja Ilona, aki szerint az asszisztens azzal volt elfoglalva, hogy lejárt az e-card kártyája, és hogy miért nem a háziorvoshoz ment el.

Ilona szerint negyed kilenckor már kiabált a férje, hogy vigye el őt egy másik kórházba. Kimentek az utcára, majd pár perc múlva a portás utánuk ment, hogy szereztek orvost, aki megvizsgálja. Fél 9-kor ment be végül a férfi, de Ilonát nem engedték be. - 8:35-kor leállt a szíve, 9:40-kor közölték velem, hogy meghalt a férjem. Annyit mondtak, hogy nem gondolták, hogy ilyen komoly baja van - fogalmaz a hölgy, aki hozzáteszi, a sürgősségin akkor is el kellett volna látniuk, ha csak refluxa lett volna. Ilona szerint a két óra tétlenség rengeteg idő, könnyen lehet, hogy meg tudták volna menteni a férje életét, ha időben ellátták volna.

Az ügyben megkerestük a pápai kórházat, dr. Havrilla Gyula főigazgató azt írta, "az esettel kapcsolatban vizsgálatot rendeltem el, a vizsgálat jelenleg is zajlik".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.