Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. November 09. 15:40, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A pápai Jobbik IT ellenzi az uszodabezárást

A pápai Jobbik IT ellenzi az uszodabezárást

A párt Ifjúsági Tagozatának néhány tagja tiltakozó akciót szervezett szombat délelőtt az ideiglenesen bezárt pápai uszoda előtt. A véleményüket Töreki Milán fejtette ki a sajtó számára.

- Mélységesen elítélem ezt a lépést, hiszen egy ilyen nagy népességkoncentráiójú városban, rengeteg alap- elletve középszintű oktatási intézménnyel rendelkező városban az uszoda alapszolgáltatásnak számít. Továbbá ez a lépés megint azokat bünteti, akik nem tehetnek a kialakult helyzetről. A rendszeres uszodába járók, a vízilabdázók, az úszók, vagy a víziaerobicot, gyógytornát igénybe vevők hová járnak majd úszni? Plusz költségbe verjék magukat a felelőtlenül költekező pápai vezetés miatt? Hol érvényesül az, amit állítottak, hogy minden pápai gyermek tanuljon meg úszni? Hol szeretnék ezt megvalósítani? A fő téri szökőkútban? - tette fel a kérdést Töreki Milán.

Szerinte az uszoda korántsem volt annyira kihasználatlan, mint ahogy állítják. - Nekem van úszóbérletem és akárhányszor lementem úszni, mindig osztoznom kellett valakivel/valakikkel, sosem volt szabad sáv. A polgármester úr áltam említett adat, miszerint egy ominózus napon csupán 31-en váltottak jegyet az uszodába, csalóka. Ugyanis ebben a számban nincsenek bent a bérletesek.

A Jobbik IT szerint mágoldást jelentene a jegyek árának mérséklése, ezzel párhuzamosan egy reklám kampány elindítása. Szerintük ezzel elkerülhető lenne, hogy a jövőben újabb ideiglenes bezárások következzenek be. Ezekkel ugyanis a problémát nem oldják meg, csupán elodázzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.