Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 18. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: Ingatlannet.hu

A pápai ingatlanok olcsónak számítanak a megyében

A pápai ingatlanok olcsónak számítanak a megyében

Hazánk egyes településeinek ingatlanpiaci árai között igen nagy a differenciáltság. Veszprém megyében is hatalmas árkülönbségek mutatkoznak - írja az Ingatlannet, portálunk számára készített elemzésében.

Néhol a fél millió forintot is meghaladja az ingatlanok négyzetméter ára, míg máshol alig lépi át a kétszáz ezer forintos határt. Az Ingatlannet.hu elemzéséből kiderül, hogy Pápa lakóingatlanainak átlagárai hova pozícionálhatók.

Pápa családi házai koránt sem a legdrágábbak

Veszprém megye vizsgált városai közül kiemelkedően magas árat Balatonfürednél láthatunk. Itt egy családi házat idén októberben átlag 650 ezer Ft/m²-es áron kínáltak eladásra. Ugyanebben a hónapban, a családi házak tekintetében, a második legdrágább település maga a megyeszékhely volt. Bár Veszprémben Balatonfürednél olcsóbban, 450 ezer Ft/m²-es átlagáron lehetett házhoz jutni, azért még így is jó mélyen a zsebbe kellett nyúlniuk a vásárlóknak.
Az Ingatlannet.hu október statisztikai adatait nézve Tapolca és Várpalota a középmezőnyben végzett. Ezeken a településeken az eladó családi házak átlagára 300 és 320 ezer Ft/m² között mozgott. A vizsgált Veszprém megyei települések között a legkedvezőbb áron Pápán és Ajkán lehetett házat venni idén októberben. Pápán mindössze 250 ezer Ft/m²-es átlagáron kínálták eladásra a családi házakat tulajdonosaik. Ajkán pedig ennél kicsivel olcsóbban átlagosan 230 ezer Ft/m²-ért.

A lakások is megfizethetők Pápán

A lakáspiacon is a megye egyik legdrágább településének számít a Balaton mellett fekvő Balatonfüred. Nemcsak a családi házai rendelkeznek magas piaci árral, hanem a lakásai is. Egy igen borsos összeget, megközelítőleg átlagosan 1.1 millió forintot kellett letenniük az asztalra azoknak a vevőknek, akik egy füredi otthonban képzelték el a jövőjüket. Ehhez képest Veszprém városában szinte féláron, átlag 500 ezer Ft/m²-es átlagáron vásárolhattak téglalakást az érdeklődők. Tapolcán, Várpalotán és Pápán közel azonos átlagos négyzetméter áron, 300 ezer Ft/m² körül lehetett téglaépítésű lakást venni. A legalacsonyabb árszínvonalhoz az ajkai téglalakások tartoznak, melyek egyetlen négyzetmétere átlagosan 250 ezer forintba került az idei év októberi hónapjában.
A panellakások tekintetében viszont nem Ajka volt a legolcsóbb, hanem Pápa, méghozzá 250 ezer Ft/m²-rel. Csak ezután következtek Ajka, Várpalota és Tapolca panelei 310 ezer Ft/m²-rel. Veszprém panellakásainak októberi átlagára pedig majdnem elérte a 400 ezer Ft/m²-t, míg a balatonfüredieké meghaladták az 500 ezer Ft/m²-t.

Népszerű üdülőváros szemben a csendes kisvárosokkal

Pápa és környéke ingatlanpiacán széles spektrumon mozgó árak köszönhetők annak is, hogy eltérő az egyes városok népszerűsége is a fiatalok körében. Hiszen hol máshol is élhetne szívesebben egy 21. századi fiatal felnőtt, hanem egy olyan pörgős, élettel teli városban, ahol sok lehetősége nyílik a kikapcsolódásra és a szórakozásra. Balatonfüred vélhetően a csodálatos természeti adottságai mellet a szórakozóhelyek kínálatának tárhaza miatt is ennyire keresett az ingatlanvásárlók között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.