Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Július 26. 12:27, péntek | PR
Forrás: (x) Fotó: Freepik.com

A munkaerőpiac új trendjei az egészségügyben és a kereskedelemben

A munkaerőpiac új trendjei az egészségügyben és a kereskedelemben

A 21. század és a negyedik ipari forradalom elején sokat hallani róla, hogy milyen módon változnak meg jól ismert mindennapjaink, az egyik legerősebb hatás pedig természetesen a munkaerőpiacra vonatkozik.

Bizonyos területeken viszont, mint az egészségügy és a kereskedelem, nehéz előre látni, mi fog következni, így az álláskeresők, pályakezdők vagy épp csak azok, akik hasonló pályán gondolkodnak, nehéz hosszú távra karriert tervezni előre. Vagy annyira azért mégsem?

Egészségügyi, kereskedelmi állások a vidéki Magyarországon

Amennyiben fellapozzuk az aktuális munkalehetőségeket hazánkban, látható, hogy az egészségügyi szféra és a kereskedelem területe szép számmal kínál állást. Nem csupán Budapesten, hanem egyéb vidéki városokban is megtalálhatjuk a számításainkat. Itt sem csak a legnagyobbakra kell gondolni: az “eldugottabb”, mégis népszerű kisvárosok, mint amilyen Pápa vagy Eger, szintén várják a jól képzett, gyakorlott, nyelveket beszélő munkaerőt.

Aki Pápa vagy környékén keres munkát, a papaallas.hu oldalán is megtalálhatja azokat, míg az egriek számára az egerallas.hu helyi portál jelentheti a jó alternatívát. Az egészségügy, gyógyszeripar területén a https://egerallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar linkre kattintva, de egri festékboltba eladói állás kereskedelemben vagy autófényezésben jártasaknak és hasonló munkakörre is hirdetnek kereskedelmi pozíciót Egerben.

Miképpen változik az egészségügyi és a kereskedelmi szféra napjainkban?
Két olyan területről beszélünk, ahol egymást érik az innovációk és fejlesztések.

Az egészségügyben ez óriási perspektívákat nyit meg a betegellátásban, legyen szó a rendelkezésre álló új technológiai lehetőségekről, gyógyszerekkel kapcsolatos kutatásokról, vagy épp a mesterséges intelligencia – helyes – alkalmazási módjairól.

A kereskedelem világában tapasztalható változások talán az egyik, ha nem a legszembeötlőbbek. Az e-kereskedelem, az online vásárlások korában a digitalizáció térnyerése már-már szinte alapvetéssé vált. A sok-sok webáruház, közösségi média oldal, honlap és egyéb felület, az online térben való aktivitás pedig rengeteg új munkahelyet is szül.

Hasznos tippek és tanácsok a jövőre nézve, a munkaerőpiacra való sikeres beilleszkedéshez

Az egészségügyi szektorban a kutatás-fejlesztés (K+F) területén való fejlődés talán a leginkább kulcsfontosságú a szakmai előmenetel szempontjából. A legújabb orvosi technológiák, kezelési módszerek és gyógyszerek kifejlesztésében való részvétel nemcsak az egyéni karrierépítéshez, hanem a betegek életminőségének javításához is hozzájárul. A nyelvtudás is egyre fontosabbá válik, hiszen a tudomány nyelve angol, a nemzetközi kutatásokban való részvétel, a szakmai publikációk követése és az orvosi konferenciákon való részvétel mind megköveteli az idegen nyelvek ismeretét. Az angol nyelv mellett továbbá más világnyelvek, mint például a német, a francia vagy a spanyol ismerete is előnyt jelenthet.

A kereskedelemben a soft skillek, azaz a puha készségek is kiemelkedő szerepet játszanak. Az ügyfélkapcsolatok kezelése, a kommunikáció, a tárgyalási készségek és a problémamegoldó képesség mind-mind olyan tulajdonságok, amelyek óriási előnyt jelenthetnek a munkaerőpiacon. A vevői igények megértése és azokra való gyors és hatékony reagálás alapvető fontosságú, különösen az egyre digitalizáltabb és globalizáltabb piacon. Az empátia, a csapatmunka és a vezetői készségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kereskedelmi szakemberek sikeresen navigáljanak a piaci kihívások között, és hosszú távon is eredményesek legyenek. Na és persze a nyelvtudás – ezt már szinte sehol nem ússzuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 10:00, kedd | PR

Forma-1-es tippek a Lightcasino kínálatában

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

2024. Október 04. 14:03, péntek | PR

Őszi kincsünk, a körte

A körte minden idők legkedveltebb gyümölcsei között előkelő helyen áll, világszerte termesztik különböző fajtáit.

2024. Szeptember 20. 12:12, péntek | PR

Fogadási lehetőségek a Mostbet fogadóirodában