Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 14. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A MOB elnöke is megtekintette az épülő sportcentrumot

A MOB elnöke is megtekintette az épülő sportcentrumot

Kulcsár Krisztián elismerően szólt a Téglagyári út mentén zajló építkezésről.

A korábbi olimpikon, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke rakta volna le a komplexum alapkövét, ám a koronavírus járvány miatt erre az alkalomra nem kerülhetett sor. Éppen ezért a városvezetés úgy döntött, hogy egy munkaterület bejárás erejéig vendégül látják Kulcsár Krisztiánt. - Azt látom itt, hogy valami jó dolog történik. Jó dolog történik a magyar sportban, a magyar olimpiai mozgalomban, de valami jó történik a tömegsportban és egy település életében is, hiszen ebből a sportközpontból az egész közösség épülni fog - fogalmazott a sportvezető. Kulcsár Krisztián megnyugtatónak nevezte, hogy a készülő sportlétesítmény hosszútávú üzemeltetése biztosított, az az ésszerűség keretein belül tud maradni.

A MOB elnöke örömtelinek tartja az ehhez hasonló sportberuházásokat, hiszen mint mondta, látja maga előtt azokat gyerekeket, fiatalokat, felnötteket és időseket, akik nagy örömmel használják majd ezeket.

A helyszínen Boross Ottó, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója ismertette a beruházás részleteit és az építkezés jelenlegi állapotát. Mint mondta, mintegy másfél hónapos előnyben vannak a tervezetthez képest, már leaszfaltozták a leendő futópályát, mely hamarosan egy modrern rekortán borítást kap. A sportközpont épületének alapozása jelenlegi is zajlik, de a magas építés is hamarosan elindulhat. Mint mondta, a Vemévszer számára nagyon fontos ez a beruházás, amelyet kiemelten kezel a cég.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt hangsúlyozta, hogy a sportlétesítmény a versenysport támogatásán túl egy ennél is komplexebb célt kíván szolgálni. Azt szeretnék, hogy a fiatalok diákéveik alatt hozzászokjanak a rendszeres testmozgáshoz, olyan módon, hogy az egész életükre szóló igény legyen. Ha ez sikerül, akkor hosszú évekig nagyon sokan fogják használni ezt a sportlétesítményt is, amely a kiemelt tehetségek felkészülését szintén tudja majd támogatni.

Hozzátette, izgalmas időszak ez a város életében, hiszen számos jelentős beruházás, fejlesztés zajlik Pápán. Örömtelinek tartja, hogy a városlakókat élénken érdeklik ezek a munkálatok, mivel ez azt is jelenti, hogy már most magukénak érzik a pápaiak ezeket a készülő létesítményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.