Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 13. 07:13, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja a jövőben

A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja a jövőben

A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapító tagként csatlakozott a hétfőn létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció)

- mondta Binder István, a MNB szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.
A kormányzati, piaci és tudományos szereplők alkotta testület feladata a mesterséges intelligenciával kapcsolatos közös stratégia és fejlesztési irányok megfogalmazása - fűzte hozzá.

A pénzügyi szolgáltatást nyújtó technológia cégek olyan egyszerű megoldásokat alkalmaznak - mobiltárca, biometrikus azonosító, felhőszolgáltatások -, amelyekkel megelőzik a bankokat - tette hozzá.

Kiemelte: a koalíciónak gazdasági haszna is van, felmérések szerint 2030-ra 13 300 milliárd euró hozzáadott értéke lesz a mesterséges intelligenciának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről