Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 14. 08:57, kedd | Helyi

A Mária Rádió gyalogos zarándoklata már Pápa környékén halad

A Mária Rádió gyalogos zarándoklata már Pápa környékén halad

Nagytevelre érkezett a Mária Rádió gyalogos zarándoklata, amely Celldömölkre tart a Mária úton, Nagyboldogasszony ünnepére.

Augusztus 7-én,a budapesti Szent Anna kápolnából, 22 fővel indult el a Mária Rádió gyalogos zarándoklata. Az út Celldömölkig megy, s közben új hívek is csatlakoznak hozzájuk a Mária-úton keresztül. A zarándokok napi 25-30 kilométert tesznek meg, s közben egymást segítik, imádkoznak és énekelnek.

Augusztus 12-én érkezett Bakonybél után, Nagytevelre a zarándoklat. A Pápától 10 km-re fekvő községben nagy várakozással és szeretettel fogadták a pápai és helyi hívek a zarándokcsoportot, akik Mária énekkel vonultak be a faluba. A helyiekkel közösen, énekelve haladt a menet a templomhoz, ahol Holczinger Koppány Péter diakónus köszöntötte a messziről érkezetteket.

A templomban a Mária Rádió elnöke, dr. Szabó Tamás szólt a hívekhez. A rádió vezetője szerint a magyarok „elkezdtek ez ég felé nézni”. Véleménye szerint Magyarországnak csak akkor van jövője, ha újra keresztény ország lesz, s a haza népének gondolkodása megváltozik.

A Mária-út egész Közép-Európában haladó zarándokút, Mariazell és Csíksomlyó, valamint Częstochowa és Medzsugorje között. A Mária-út hasonló a spanyolországi El-Caminohoz, mivel ugyanazokra a szellemi, hitbeli és lelkiségi alapokra épül.
A hit évében, különösen is szép példa, ez a zarándok tanúságtevés,amelynek hagyományt szeretnének ezután teremteni.

A menet tegnap reggel indult Nagytevelről Tapolcafő-Atyapuszta felé, majd a mai napon ér Külsővatra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.