Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

A magyarországi 4G mobilhálózatok az európai top 3-ban vannak

A magyarországi 4G mobilhálózatok az európai top 3-ban vannak

A Magyarországon működő 4G hálózatok sebessége kiemelkedő, a harmadik legjobb Európában, és lefedettségben is a top 3-ban van

- derült ki az OpenSignal 88 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez pénteken. Az OpenSignal februári globális beszámolója szerint az átlagos letöltési sebesség alapján a magyar 4G hálózatok világszinten is a legjobb öt között vannak. A független szervezet most először fókuszált Európán belül a 4G szolgáltatások minőségére. Mérési eredményei alapján 36 európai ország közül a magyarországi 4G hálózatok bizonyultak a harmadik leggyorsabbnak másodpercenként 39,2 megabit (Mbps) letöltési sebességgel, míg az első helyet Hollandia (42,1 Mbps), a másodikat pedig Norvégia (41,2 Mbps) szerezte meg.

A tájékoztatás szerint sokkal rosszabbul szerepeltek a méréseken például a német, a brit és az ír 4G-hálózatok, amelyek egyikén sem sikerült elérni a 25 Mbps-es letöltési átlagsebességet. Ennek egyik oka az OpenSignal szerint az, hogy ezen országok többsége fejlett 3G szolgáltatásokat épített ki a korábbi években, ezért lassabban bővítik 4G-s szolgáltatásaikat.

Ezzel szemben kiemelkedően teljesítettek a közép-kelet-európai és balti országok: Magyarországon, Litvániában és Csehországban a tesztek 87 százaléka során 4G hálózatokhoz csatlakoztak a készülékek. A 4G szolgáltatások hozzáférhetőségét illetően Magyarország ugyancsak a harmadik legjobb helyen áll Európában - derül ki az OpenSignal bejegyzéséből.

A szervezet mérési statisztikái szerint a világ egyéb régióban megállt a 4G szolgáltatások adatátviteli sebességének gyorsulása, míg Európában ez továbbra is javul. Ha fejlődés üteme nem változik, a régió a legfejlettebbnek számító kelet-ázsiai piacot is beérheti - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.