Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 01. 10:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A magyarok számítanak legmagasabb arányban az állami nyugdíjra

A magyarok számítanak legmagasabb arányban az állami nyugdíjra

Első számú nyugdíjforrásként a magyarok 39 százaléka, míg a lengyelek 36, a németek 29 százaléka jelölte meg az állami nyugdíjbiztosítást - az Aegon kilenc országra terjedő felmérésének eredményét a magyar leányvállalat közölte az MTI-vel.

Legkisebb arányban az angolok (10 százalék) számítanak az állami nyugdíjra.
A megkérdezett 9 ezer - már nyugdíjas, illetve még aktív - személy 20 megtakarítási formát minősíthetett, egy kérdésre több választ is adhattak.
Az állami nyugdíjat követték a magán-nyugdíjpénztárak, illetve nyugdíjalapok, egyenként 30-40 százalékos - összesített - aránnyal. Figyelemre méltóan magas a nyugdíjas évekre önállóan megtakarítók aránya is, a megkérdezettek 30,6 százaléka jelölte meg saját pénzét forrásként, illetve közel 40 százalék nyilatkozott úgy, hogy valamilyen hosszú távú megtakarítási számlával rendelkezik.
A megkérdezettek csaknem egynegyede említette meg lehetséges forrásként az életbiztosításokat is – Magyarországon az arány viszont 33,3 százalék -, míg a részvényeket 20 százalék tartotta említésre méltó elemnek. A válaszadók ötöde saját ingatlanával is számol a nyugdíjas évek fedezésére, vagyis meglévő ingatlanának kisebbre cserélésével is pénzhez kíván jutni.
A magyar lakosság jelentős része - főként a fiatalok - már nem csak az államra kíván támaszkodni a nyugdíjas évei alatt. A tervek azonban még nem jelentenek konkrét lépéseket is, hiszen a magyar válaszadók több mint 13 százalékának semmilyen nyugdíjcélú megtakarítása nincs, az Aegon felmérése szerint.

Címkék: Pénzügy-nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk