Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Június 02. 20:45, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

A magyar szüljön, ne a lumpenpolgár - Trianonra emlékezett a Jobbik

A magyar szüljön, ne a lumpenpolgár - Trianonra emlékezett a Jobbik

Hegedűs Lóránt nyugalmazott református püspök szerint ez a magyarság megmaradásának záloga.

92 évvel ezelőtt, 1920 június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, melynek értelmében hazánk területének több mint kétharmadát, lakosai közül 3,3 millió embert elveszített. A Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai alapszervezete az Országzászlónál tartotta megemlékezését, melyen részt vett Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és Orbán Imre a Jobbik pápai elnöke.

Emlékező beszédet Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő mondott. A politikus szerint 92 évvel ezelőtt minden megváltozott Magyarországon. A békediktátummal szinte halálra ítélték hazánkat. - A huszadik században Európában nem volt még egy nemzet, amelytől megvonták az önrendelkezés jogát. Tőlünk megvonták. Sőt, azt akarták, hogy ne legyen nemzettudatunk, hogy lehajtott fejjel, bűnös nemzetként járjunk föl s alá saját hazánkban – mondta Erőss Bulcsú, aki szerint ma sem szabad feladni a revízió politikáját, sőt nem is igazi magyar szív dobog abban, aki lemond az elcsatolt területekről. – Nekünk nincs más feladatunk, mint az, hogy bízzunk, reméljünk és mindent megtegyünk azért, hogy a 92 évvel ezelőtti határokat újra visszaállíthassuk – fogalmazott a politikus.

A gyászünnep dr. Hegedűs Lóránt nyugalmazott református püspök beszédével folytatódott. A 82 esztendős szónok elképesztő szellemi frissességével kápráztatta el az egybegyűlteket. Erőss Bulcsúhoz hasonlóan ő is halálos ítéletnek nevezte a trianoni szerződést, ám szerinte az igazi veszély mégsem kívülről fenyegeti a magyarságot, hanem belülről: - Áldd meg Isten a magyart kezdődik himnuszunk, de hogyan áldjon meg minket az Isten, ha nem kell nekünk a legnagyobb istenáldás a gyermekáldás. Mert ha gyarapodik a magyarság és ezáltal erős, akkor nincs az a trianoni palota, az a berlini bunker, vagy az a Kreml palota, amely halálra tudja ítélni a magyarságot – mondta a nyugalmazott püspök.

Szerinte a magyarságnak meg kell fordítania azt a marxista eszmét, mely szerint a mennyiségi változások minőségi változásba mennek át. - A minőségi változások menjenek át mennyiségi változásba. Magyarul ne a lumpenproletár csináljon hetedik 15 éves lányának vérfertőzéssel egy újabb nyomorult gyereket, hogy több legyen a munkától őt megszabadító családi pótlék, hanem a minőségi magyar élet szaporodjon és sokasodjon, amely megszüli és felneveli, taníttatja, megmutatja, hogy meg kell maradni mindnyájunknak. – fogalmazott Hegedűs Lóránt.

A megemlékezés végén a Jobbik egy fiatal hársfát ültetett az Országzászló emlékmű mellé. A rendezvényen közreműködött Hegedüs Zsuzsanna énekművész, valamint Csatlós Melinda és Csatlós Krisztina.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.