Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Január 14. 08:33, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

A Magyar Köztársaságért mentek utcára!

A Magyar Köztársaságért mentek utcára!

A Demokratikus Koalíció pápai szervezete tartott figyelemfelkeltő demonstrációt Pápán, a Kossuth Lajos szobornál.

Az időjárás nem kímélte a DK pápai szervezetét, viharos szél és jeges hózápor érkezett a város fölé péntek délután. Pont akkor, amikor Kerecsényi Zoltánék "reménykeltő és emlékeztető" céllal tartottak demonstrációt a Kossuth utcán.
Kerecsényi Zoltántól, a párt választókörzeti koordinátorától megtudtuk, a helyszínválasztás jelképesnek szánták: - „Kossuth apánk” máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesíti a szabadságot, a republikanizmust Petőfivel, az egykori pápai diákkal együtt.
Mint ahogy arról oldalunkon beszámoltunk, a DK már tartott egy hasonló szórólaposztó kitelepülést a piac téren. A mostani, január 13.-i kitelepülés során is több, mint kétszáz darab lapot nyújtottak át a sétáló embereknek.

Kerecsényi Zoltán hangsúlyozta, hogy szeretnék a pápaiakban erősíteni a reményt, lesz még Magyar Köztársaság. - A DK alakulásától fogva köztársaság-párti programot képvisel. Számunkra a köztársaság szó az egyenlőség, a szabadság, a szolidaritás, a kölcsönös megértés, a konszenzus, az egész társadalom összetartozásának igényét és ideálját jelenti. Valljuk, hogy a köztársaság nem pusztán államforma, hanem életforma, erkölcs, étosz, az egész nyilvános életet átfogó és meghatározó magatartásbeli és viselkedési norma – fogalmazott a demonstráción a párt képviselője.

A szervezet vezetője bemutatta a DK helyi szervezete által készített "Köztársasági Zsebfüzet" című kiadványt is, melyet minden, a választókörzetben működő demokratikus szervezet vezetőjéhez és minél több lakosnak el szeretnének juttatni a közeljövőben. A vékonyka kis kiadványban a köztársasággal foglalkozó gondolatok találhatók meg, költők versein át, illetve Vitányi Iván és Gyurcsány Ferenc egy-egy köztársaság eszmeiségével foglalkozó gondolatával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.