Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2021. Május 12. 10:45, szerda | PR
Forrás: (x)

A magyar kerékpározás feltörekvő csillagai

A magyar kerékpározás feltörekvő csillagai

A magyar országúti kerékpározás nem mindig kap nagy hírverést, pedig van néhány igen jó fiatal tehetségünk, akik a világ legjobb csapataiban versenyezhetnek már!

A kerékpározás és az online sportfogadás világa

Amikor az ember a sportokról beszél, akkor általában mindig a legnagyobb sztárokra gondolunk, híres labdarúgókra vagy éppen az olimpiai játékokon hihetetlen eredményeket teljesítő úszókra. Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a sport önmagában egy rendkívül kellemes időtöltés, amely sok millió ember számára biztosítja minden egyes nap a feszültség levezetését, a szabad levegő érzését vagy éppen a versenyzés izgalmát. Ráadásul ma már igen széles köre van a sportoknak is, ha valaki kisgyermekként akar választani magának sportot, akkor komolyan fel kell kötnie a nadrágot, ugyanis olyan komoly a kínálat. Hiszen a legtöbb gyermeket és fiatalt bevonzó

- labdarúgás,
- kosárlabda,
- kézilabda vagy éppen
- tenisz mellett

nagyon sokan teszik le a voksot mondjuk a röplabda, a jégkorong, egy küzdősport mellett. És egyre növekszik az ezen sportokra való online fogadás népszerűsége is, főleg, hogy az internetes fogadás térnyerésével minden egyes időpillanatban több tucat sporteseményre fogadhatunk, akár élőben is.

És már rég nem csak egy egyszerű fogadásról van szó, komoly nyeremények mellett rendkívül sok akció vagy éppen promóció vár ránk, például egy unibet promóciós kód használatával az első befizetésünk teljes összegét megduplázza nekünk a bukméker. De visszatérve a sportok sokszínűségére, a pandémiás helyzet alatt egy sportág nagyon komoly előrelépésre tett szert, ez pedig nem volt más, mint a kerékpár. Szinte minden nap belefuthattunk olyan hírekbe, amelyek arról szóltak, hogy a gyártók nem bírják már a kereslettel tartani a lépést és így tovább. És a kerékpározás pont az a sport, ahol sokkal több az amatőr és nagyon kevés a profi, főleg Magyarországon vonatkozásában, ahol nem igazán lehet komoly egzisztenciát felépíteni profi országúti kerékpárosként. Viszont nemrégiben nagyszerű magyar sikernek örülhettünk megint, ennek kapcsán megnézzük, hogy kik ma a legjobb magyar országúti kerékpárosok.

Két különlegesen jó feltörekvő magyar kerékpáros

Ugye kezdjük mindjárt a fantasztikus hírrel, ami még áprilisban robbant nagyot a kerékpáros berkekben. A mindössze 19 éves Vas Kata Blanka ugyanis a harmadik olyan magyar kerékpáros lett, aki egy World Tour-sorozatban szereplő országút csapathoz tudott szerződni. A World Tourban olyan csapatok indulhatnak el, akik a legmagasabb szintű követelményeket is teljesítik, ezek mögött sorakoznak fel a leginkább pénzerős szponzorok és ezek indulnak a legismertebb nagy versenyeken is. A női World Tourban jelenleg kilenc csapat van, ezek közül is talán a legerősebbnek az SD Worx számít. Ide igazolt tehát Vas Kata Blanka két évre és ha valahol, hát itt biztosan lesz fejlődésre módja. Főleg, hogy olyan csapattársai lesznek, mint az olimpiai bajnok Anna van der Breggen vagy éppen az Európa-bajnokságot is nyerő Amy Pieters.

És az SD Worx közleményéből az is nagyon gyorsan kiderült, hogy miért tették le a voksot a magyar lány mellett. Vas Kata ugyanis nem csak országúti kerékpárban erős, de hegyikerékpárban is, utóbbiban talán jobb is, mint országúton. És az SD Worx jelenlegi koncepciója szerint szeretnének a téli hónapokban is versenyezni és reklámértéket biztosítani, így hegyikerékpáros versenyeken is el fognak majd indulni. Sőt, azt is meg kell említenünk, hogy Vas Kata egy harmadik szakágban, a terepkerékpárban is nyert már magyar bajnoki címet és első helyen állt az U23-as ranglistán. Vasnak egyébként arra is nagy esélye van, hogy kvalifikálja magát a tokiói olimpiára is, ez pedig a csapat valamint Magyarország számára is fontos eredmény lenne.

A 2021-es férfi World Tour mezőnyében szerepel hazánk két fia is, köztük Peák Barna. Barna az idei évben a BikeExchange nevet viselő csapatban versenyez a sorozatban, Bianchi kerékpárokkal. A legnagyobb név ebben a csapatban egyértelműen Michael Matthews, de Simon Yates is mutatott már fel eredményeket a múltban. Peák egyébként igazi időfutammenő és sprinter, a cikk írásának pillanatában 434. volt a kerékpáros szövetség világranglistáján. Az idei szezonban Barna már 8 versenyen tudott elindulni a csapat színeiben, ezekből kettőn ért el olyan eredményt, hogy további ranglista-pontokat tudott gyűjteni. És rövidesen magyar közönség előtt is bizonyíthat, hiszen a május 12-től öt napon keresztül tartó Tour de Hongrie versenyén fog elindulni. Elvileg ha hinni lehet a teljes nevezési listának, akkor hihetetlenül erős mezőny lesz az idei magyar körversenyen, remélhetőleg Barna is tud valami jót felmutatni, legalább az időfutamban.

A jelenlegi legjobb magyar országúti kerékpáros

És említsük meg a magyar kerékpározás jelenlegi legnagyobb alakját is, Valter Attila ugyanis a világranglistán a 161. helyen állva tényleg az országúti kerékpározás legjobbjai közé tartozik. Valter jelenleg a francia Groupama - FDJ csapatában szerepel, ahol egyébként ő volt 2021 legnagyobb igazolása. Főleg azért is, mert a folyamatosan változó környezetben ez a gárda végül nem nagyon akart igazolni, az utánpótlásból hoztak fel fiatalokat az első csapathoz. Valter komoly versenyeken vehetett már részt az idei évben és végre ismét a legnagyobb körversenyeken is van magyar, hiszen Valter el tudott indulni a Giro d'Italián is. Sőt, nem is nyújtott annyira rossz teljesítményt egyik versenyén sem, össze tudott már szedni az év első pár hónapjában 29 világranglista pontot. És bár akkora hírverést nem kapnak ezek a magyar sportolók, nagyon jó látni, hogy Bodrogi Laci után továbbra is épül utánpótlás a magyar kerékpáros-sportban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén

2024. Május 31. 15:00, péntek | PR

Az online szerencsejátékok népszerűségének növekedése Magyarországon

Magyarországon az online szerencsejátékok népszerűsége az elmúlt években jelentős mértékben megnőtt. Íme 6 tényező, ami hozzájárult ehhez növekedéshez.