Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 22. 08:28, péntek | Helyi sport
Forrás: Pápa-ma.hu, Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Lombard nem megy sehova!

A Lombard nem megy sehova!

A minden évben felreppenő pletykát, hogy az Új Lombard Sport Kft. más város futballcsapatát támogatná a jövőben, a csütörtöki képviselő-testületi ülésen újra megcáfolták.

Az ülésen Szemán György, a Lombard klubigazgatója számolt be a Lombard Pápa Termál FC tevékenységéről. A tájékoztatót 13 igennel elfogadták a képviselők. Az önkormányzat és a klub újabb 5 éves szerződést írt alá. Az ülést követő sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester a következőket mondta:

- Bár egy pillanatig nem volt kétséges az, hogy az együttműködő partnerek szándéka mire irányul, azért szeretném, ha most visszakérdeznének azok a jól értesültek, akik tudni vélték, hogy Zalaegerszegen, Szombathelyen és Budapesten folytatja tovább ez a kft. a működését. Én azt gondolom, hogy az elmúlt nyolc évben korrekt partneri viszony alakult ki a két fél között. Olyan, amely nagyon hosszú távra meghatározza ezt az együttműködést. A két fél szándékai, akarata ebben az esetben is találkozott, így újabb öt évre kötöttük meg a szerződést. A támogatási összeg nem változott, továbbra is 55 millió forinttal támogatja a város NB/I-es szereplés esetén az Új Lombard Sport Kft-t. Maradt az eredmény centrikusság és a negyedéves elszámolási rendszer is, továbbá a város érvényesítheti a támogatási összeg csökkentését abban az esetben, ha a csapat nem az elvárt helyen, a 7-10. közötti helyen szerepel - mondta a polgármester.

A Pápa-ma cikke szerint Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón hozzátette, a Lombard NB/I-es szereplése a látványsportágak társasági adó finanszírozásának köszönhetően több százmilliós lehetőséget jelent a pápai utánpótlás számára. Kifejtette, minden olyan közpénz, amit a város a Lombard támogatására költ el, többszörösen visszatérül a helyi utánpótlásnak, hisz abban az esetben, ha NB/I-es csapat utánpótlása pályázik társasági adóra, akkor az utánpótláskorú játékosonként 1 millió forintra pályázhat. Ha nem NB/I-es csapatról van szó, a pályázható legnagyobb összeg kettőszáz ezer forint/fő, tehát minden egyes utánpótláskori játékos esetén 800 ezer forint többletlehetőséget jelent évente az NB/I-es szereplés. Pápán hozzávetőlegesen kétszáz fiatal sportol, így 160 millió forint többletlehetőséget jelent ez a pápai fiataloknak.

Fotó: Naplo-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -