Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 27. 19:59, csütörtök | Sport

A Liverpool-Napoli mérkőzés bejelentése

A Liverpool-Napoli mérkőzés bejelentése

Kedden, november 1-jén kerül sor a Liverpool (Anglia) és a Napoli (Olaszország) labdarúgóklubok közötti mérkőzésre. A találkozó Liverpool városában, Anglia zajlik majd az Anfield stadionban.

Az UEFA Bajnokok Ligája A csoport részeként. A https://gg.bet/hu/football oldalon mindig megtalálja a csapat összeállítását és a korábbi FC Napoli, Liverpool találkozó eredményeit és más kedvelt csapatokét is.

A Napoli futballklub jó lendületet vett, megnyerve minden mérkőzést, a tavalyi szezonban a játékosok nem dicsekedhettek ilyen magabiztossággal. Annál érdekesebb megfigyelni, mennyi időre lesz elég ez a lendület. Egyelőre az olasz klub az UEFA Bajnokok Ligája tabellájának első helyét foglalja el. Ritkák azok a meccsek, amikor a Napoli egy gólt lő, általában 2 vagy többet. Az 10.04. játék során az Ajax (Hollandia) ellen a Napoli futballklub 1:6 arányban nyert, mindössze egy gólt kapva. A szurkolók attól tartottak, hogy egy ilyen eredmény után Jürgen Klopp elveszíti edzői székét. Még a hűséges szurkolók számára is meglepő volt a Napoli idei szezonbeli játéka. Rejtély, hogyan tudta Luciano Spaletti edző a „középszintű” olaszokat ilyen szintre emelni az UEFA Bajnokok Ligájában.

Elmondhatjuk, hogy az angol klubokra jellemzőek azok a mérkőzések, amelyeken négy vagy több gól születik. Nos, ebben a 2022/2023 szezonban a Liverpool egyelőre mindössze két meccsen mutatott „tiszta angol focit”: Liverpool – Bournemouth 9:0 (augusztus 27-én az Angol Bajnokság keretein belül) és Rangers – Liverpool 1:7 (október 12-én az UEFA Bajnokok Ligájában). A Liverpool – Napoli mérkőzésig a Liverpool futballklub az Ajaxszal játszik majd, a Napolinak pedig a Rangers csapatával van betervezve meccse.

A „vörösöknek” ez egyáltalán nem egyszerű szezon. Több játékos szenvedett sérülést az induláskor, többen pedig a szezon közben. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy Jürgen Klopp edző teljes értékű rotációt hajtson végre a keretben. Kénytelen maximálisan kihasználni azokat a játékosokat, akiknek nem volt egészségügyi problémájuk, ez pedig csak 8 játékos a kezdőcsapatból. Ráadásul a felépülés után visszatérő játékosok szinte azonnal pályára lépnek, különben nem lesz kinek játszani. Jürgen Klopp rengeteg erőfeszítést tett a szükséges csapat összeállítása és a játékterv jóváhagyása érdekében, tekintettel arra, hogy néhány játékos még mindig kezelés alatt áll.

Az UEFA Bajnokok Ligájában a Napoli - Liverpool legutóbbi találkozójára 2022. szeptember 22-én került sor. Az olasz klub 4:1 arányban győzte le az angol csapatot. Érdekes lesz látni, hogyan végződik majd a közelgő összecsapás. Hiszen a Napoli és a Liverpool most nagy riválisok az UEFA Bajnokok Ligája A csoport tabellájának első és második helyét elfoglalva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet