Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2014. Február 15. 08:50, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A legnagyobb adózókat köszöntötték

A legnagyobb adózókat köszöntötték

Pápa Város Önkormányzata minden év elején fogadást tart a város legnagyobb adózóinak. Ezúttal az élen három külföldi cég végzett: a Johnson Controls, a Hirtenberger és a Boeing.

A három legnagyobb mellett természetesen számos helyi vállalkozó is meghívást kapott. A közel száz gazdasági vezetőt dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott köszöntötte. Mint mondta, a mély és elhúzódó gazdasági válságból már látszanak a kilábalás jelei - utalt a tavalyi évre vonatkozó növekedési adatra. - Lehetséges, hogy a mindennapi életben még kevésbé érezhetők a gazdaság fellendülésének jelei, de vannak kézzelfogható tények is. Ekkora mértékű IMF hitelt kevés ország fizetett vissza ilyen rövid idő alatt. 30-40 éve nem volt ilyen alacsony az infláció és a foglalkoztatási adatok is jó irányba haladnak - fogalmazott az országgyűlési képviselő. Hozzátettel: a jövőre vonatkozóan még derűsebb lehet a kép, hiszen az új Uniós költségvetés Magyarországra szánt összegének 60%-a a gazdaság fejlesztését fogja támogatni.

Áldozó Tamás köszönetet mondott a helyi vállalkozásoknak a befizetett adóforintokért. A polgármester előadásában elemezte a helyi gazdaság mutatóit. Az adatokból kiderült, az iparűzési adóból befolyt bevételek folyamatos emelkedést mutatnak a válság óta, reálértéken számolva ugyanakkor stagnálást. Ezen bevételek legnagyobb része (70%) a 20 legnagyobb adózótól származik. A pápai kistérség vásárlóerő tekintetében elmarad az országos átlagtól (92,3%), ha viszont csak Pápa városát nézzük, már közelebb kerülünk az országos átlaghoz (98%). A foglalkoztatottsági adatokból az derül ki, hogy a 2013-as decemberi adat az elmúlt öt év legjobb átlagát mutatta, vagyis évek óta most volt a legkisebb az álláskeresők száma a városban.

A városvezető a jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban szólt a a helyi gazdaságfejlesztési stratégiáról. Elmondta, hogy erre a célra a város költségvetésében 400 millió forintot különített el.

A vállalkozói fórumon előadást tartott Barta E. Gyula, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgatója, aki a 2007-2013-as programozási időszak eredményeiről és tapasztalatairól tartott tájékoztatást és a múlt év pályázati eredményeiről szólt.

A rendezvényen a három legnagyobb adózó cég vehetett át elismerést. A legtöbb iparűzési adót a Johnson Controls fizette be, a mádodik a Hirtemberger Bt. lett, harmadik pedig a Boeing Magyarországi Fióktelepe volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.