Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2016. Február 07. 07:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A legnagyobb adózókat díjazták

A legnagyobb adózókat díjazták

Vállalkozói fogadásra hívta a pápai önkormányzat a város legnagyobb adófizetőit.

Áldozó Tamás köszöntőjében elmondta, a legnagyobb adózók listájából is látszik, hogy a pápai hús milyen jelentős szerepet játszik a helyi gazdaságban, a társaság a felszámolási eljárás ellenére is a harmadik legnagyobb adófizető volt 2015-ben. A városvezető bízik benne, hogy a felszámolás lezárultával is lesz jövője a cégnek.

Kormányzati tőkeemelés a Várkertfürdőnél

A polgármester beszédében elhangzott, 484 millió forint érkezik a városba egy kormánydöntés nyomán, mely a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. tőkeemelését szolgálja. Ezzel a cég olyan helyzetbe kerül, amilyenben még sohasem volt, nulla forintos adóssággal tervezheti a jövőjét - hangzott el a köszöntőben.

Ezekre a fejlesztésekre már pályáztak

Áldozó Tamás beszélt arról, hogy a költségvetésben 2016-ra vonatkozóan több mint 900 millió forint jut beruházásra, ugyanakkor nagy valószínűség szerint ennél jóval több pénzből hajthat végre fejlesztéseket az önkormányzat. Eddig 15 pályázati kiírás jelent meg a Területi Operatív Programban, ebből 11-re kíván pályázatot benyújtani a város. Európai Uniós forrásból kívánnak körforgalmat építeni a Téglagyári út és a Várkert út kereszteződésében, kerékpárutat a reptérre, gyalogosátkelőket, valamint lámpás közlekedési csomópontokat. Szerepel a tervekben a Belső Várkert és az Erzsébet liget megújítása, de pályáztak csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására is. Új bölcsődét építenének a Vajda Péter lakótelepen, felújítanák a Kékfestő Múzeum épületét és az Esterházy-kastély környezetét, valamint pincéjét, de az Ipari Parkközlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére is szeretne pályázati pénzt nyeri az önkormányzat. - A jelenleg ismert pályázati lehetőségek összege 6 milliárd 568 millió forint, és bízunk abban, hogy igen nagy hatékonysággal tudunk forrásokhoz jutni – fogalmazott a polgármester.

A meghívott vállalkozók számára Kiszelly Zoltán politológus tarott előadást. A Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára a jövőben várható gazdasági kilátásokról, valamint az Európai Unió jövőjéről beszélt.

Ők fizetik a legtöbb helyi adót

A találkozón került átadásra a város legnagyobb adózói számára egy oklevél és egy emlékplakett. 2015-ben a város 3. legnagyobb adófizetője a Pápai Hús Kft. volt, a képzeletbeli dobogó 2. fokán a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. állt, a legtöbb adót pedig a Yanfeng Kft. fizette be a város kasszájába.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.