Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. December 02. 20:06, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A legkisebb apróságok megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Pápán

A legkisebb apróságok megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Pápán

Advent első vasárnapjához közeledve nagyszerű zenészek és zenekedvelő közönség töltötte meg a református ótemplomot. A hangverseny a kora- és újszülött kisgyermekeket támogatja, az összegyűlt közel 300 ezer forinttal.

Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész nem először szervezett jótékonysági koncertet Pápán, s ahogy az elmúlt években, úgy idén is a Plüss Kommandó „Koraszülött hadműveletét” kívánták támogatni a hangversennyel. Erzsébet barátait, zenésztársait kérte fel, hogy legyenek támogatói e nemes törekvésnek, s mindnyájan az első szóra igent is mondtak, hogy egy nagyon színvonalas hangversennyel örvendeztessék meg a pápai közönséget.

A koncertre Pápáról is, de távolabbról, sőt országhatáron túlról is érkeztek művészek, vissza Pápára. Hisz valamennyiüknek van valamilyen kötődése Pápa városához. A hangversenyen közreműködött Eisenbeck Ágota, Kolarovszki Sarolta, Németh-Nagy Viktória, Lakner Norbert, Páll Levente és Vizer Dávid énekművészek, valamint Szabady Ildikó fuvolaművész. Zongorán és orgonán kísért a szervező, Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész, konferált László Katalin. A fiatalabb nemzedéket Barkóczi Nóra és Nagy Kamilla képviselték zongorán, valamint Katona-Zsombori Máté, a Győri Nemzeti Színház gyerekszínésze énekelt a hangversenyen. Az adventi ráhangolódást Földi László eperes-plébános és Miklós Csongor teológus, gyülekezeti gyakornok igei gondolatai segítették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.

2024. Március 01. 13:06, péntek | Helyi

Grőber Attila: Ez a költségvetés a túlélésről szól!

Az ellenzéki politikus elmondta, jelenleg a város a tartalékait éli fel azért, hogy egyáltalán a saját működését finanszírozni tudja.