Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2023. December 02. 20:06, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A legkisebb apróságok megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Pápán

A legkisebb apróságok megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Pápán

Advent első vasárnapjához közeledve nagyszerű zenészek és zenekedvelő közönség töltötte meg a református ótemplomot. A hangverseny a kora- és újszülött kisgyermekeket támogatja, az összegyűlt közel 300 ezer forinttal.

Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész nem először szervezett jótékonysági koncertet Pápán, s ahogy az elmúlt években, úgy idén is a Plüss Kommandó „Koraszülött hadműveletét” kívánták támogatni a hangversennyel. Erzsébet barátait, zenésztársait kérte fel, hogy legyenek támogatói e nemes törekvésnek, s mindnyájan az első szóra igent is mondtak, hogy egy nagyon színvonalas hangversennyel örvendeztessék meg a pápai közönséget.

A koncertre Pápáról is, de távolabbról, sőt országhatáron túlról is érkeztek művészek, vissza Pápára. Hisz valamennyiüknek van valamilyen kötődése Pápa városához. A hangversenyen közreműködött Eisenbeck Ágota, Kolarovszki Sarolta, Németh-Nagy Viktória, Lakner Norbert, Páll Levente és Vizer Dávid énekművészek, valamint Szabady Ildikó fuvolaművész. Zongorán és orgonán kísért a szervező, Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész, konferált László Katalin. A fiatalabb nemzedéket Barkóczi Nóra és Nagy Kamilla képviselték zongorán, valamint Katona-Zsombori Máté, a Győri Nemzeti Színház gyerekszínésze énekelt a hangversenyen. Az adventi ráhangolódást Földi László eperes-plébános és Miklós Csongor teológus, gyülekezeti gyakornok igei gondolatai segítették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.

2024. Július 12. 18:00, péntek | Helyi

Fél millió forint értékben lopott pulykatápot

Július 8-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik Pápához közeli kistelepülés telephelyéről több mint félmillió forint értékben pulykatápot vittek el.

2024. Július 11. 17:17, csütörtök | Helyi

A Győrszentiván ellen kezd a Perutz a kupában

Sorsoltak a MOL Magyar Kupában.