Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 24. 11:40, kedd | PR
Forrás: (x)

A LED-es fényforrások használatának előnyei a munkahelyen

A LED-es fényforrások használatának előnyei a munkahelyen

A munkahelyeken vagy kereskedelmi épületekben elhelyezett LED technológiás fényforrások számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos fényforrásokkal szemben.

Ha eljött az idő, hogy modernizálja a vállalkozásának helyet adó épület megvilágítását, semmiképp se hagyja figyelmen kívül a LED lámpák használatának lehetőségét.

A megfelelő világítás fontossága

Az irodák, épületek vagy munkahelyek túlnyomó többségében még manapság is a fénycsöves megvilágítok dominálnak, amelyek hosszútávon nem tesznek jót az alkalmazottak egészségének. A villogó, fluoreszkáló és rossz minőségű fények hosszútávon szemfájdalmat, stresszt, szorongást, fejfájást és koncentrációs zavarokat okozhatnak. A LED panelek és egyéb lámpatestek bevezetésével jelentősen javíthatjuk fényviszonyokat és hozzájárulhatunk egy kellemesebb munkahelyi légkör kialakításához. A LED-es megvilágítás legnagyobb előnyei:

Kiváló fényminőség

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a LED technológiás lámpáknak a kivételesen jó fényminőség – a használatukkal hatékonyan csökkenthetők a villódzó világításból adódó fizikai és mentális negatív hatások. A LED-ek kiegyensúlyozott, egyenletes fényelosztást biztosítanak a létesítményben, emellett biztonságosak. A hagyományos izzókhoz képest ugyanis a LED lámpák ultraviola fényei ártalmatlanok, kevesebb hőt bocsátanak ki, és nem tartalmaznak higanyt.

Energiatakarékos

A LED-es fényforrások sokkal „zöldebbé” tehetnek egy vállalkozást, miután sokkal kevesebb energiát fogyasztanak más típusú világításokhoz képest. A LED lámpák ráadásul még kevesebb áramfelvétel mellett is jobb fényminőséget garantálnak. A használatukkal akár 90%-kal több energiát spórolhatunk meg, ami nem mellesleg jelentős anyagi megtakarítást is jelent a vállalkozások számára. Tipp: az ANRO webáruház virtuális polcain több ezer minőségi LED-es fényforrás elérhető, ráadásul folyamatos termékakciókkal is találkozhatunk.

Hosszú élettartam

A pénzmegtakarításon túl a LED-es fényforrások beszerelésének egy másik előnyei azok hosszú élettartama. Napi 6 órás működés mellett az üzemidejük 20 és 100 ezer óra közé tehető, ami csaknem 12-szerese a hagyományos világításokénak. Emellett gyakorlatilag semmilyen karbantartást nem igényelnek, és alacsony fényértékcsökkenéssel rendelkeznek - a LED lámpák a többi fényforrással ellentétben nem egyik pillanatról a másikra alszanak ki, hanem fokozatosan halványulnak el életciklusuk végéhez közeledve. Így nem kell attól tartanunk, hogy hirtelen sötétségbe borul az iroda egy megbeszélés kellős közepén, vagy egyik pillanatról a másikra kialszanak a fények a raktárban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.