Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Január 09. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

„A kormány tartotta a szavát”

„A kormány tartotta a szavát”

A kormány tartotta a szavát, amikor Felsőzsolcán 2010 végén elindította a gátépítési projektet – mondta Tóth Lajos (független), a település polgármestere vasárnap.

A városvezető abból az alkalomból beszélt újságírók előtt, hogy a történelmi egyházak képviselői megáldották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést egy esetleges újabb árvíz ellen védő, újonnan épült gátat. A Miskolchoz közeli városban 2010 nyarán pusztított az árvíz, csaknem kétszáz házat döntve romba, illetve rongálva meg.

Tóth Lajos elmondta: a gátépítés 3,5 milliárd forintba került, a hat kilométeres töltés teljes mértékben megvédi a mintegy hétezer lakosú települést. A körgátat a pusztító árvíz szintjétől mindenütt legalább egy méterrel magasabbra építették, a speciális víztaszító betonból készült védmű mentén pedig zsilipek működnek. A vasárnap megszentelt gát már tavaly nyár végére elkészült, megtörtént a műszaki átadása is.

A kormány a Sajó menti árvízvédelmi beruházásokra mintegy 7,3 milliárd forintot fordított. Felsőzsolcán az elmúlt évben több árvízi beruházás valósult meg. A körgát megépítésén túl egyebek mellett megtisztították, kikotorták a Kis-Sajó árvízi medrét, a vasúti ártéri hídnyílások szelvényeit, lebontották a régi bekötőutat és az ott lévő híd maradványait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson

2024. Június 14. 09:55, péntek | Belföld

Az idén is meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.

2024. Június 14. 07:36, péntek | Belföld

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely.